Sophie Nortier
Sophie Nortier Work & Life 17 mei 2020

Nieuw op Netflix: Hollywood – een miniserie over hoe het had kunnen zijn

Oké, de zon schijnt én we kunnen langzaam aan weer meer naar buiten. Maar toch willen we je dit pareltje van een nieuwe Netflix serie niet ontzeggen; Hollywood!

Het is een mini-serie die je wilt bingen, maar zodra je aan de laatste aflevering begint, ga je het liefst terug in de tijd om het wat rustiger aan te doen. Zodat je er nog ietsjes langer van had kunnen genieten.

Hollywood in de jaren ’50

‘The Golden Age of Hollywood’ zo wordt de tijd tussen 1910 en 1960 in Hollywood genoemd, waarin een van de belangrijkste filmstijlen zich ontwikkelde Klassiek Hollywood. Het was de tijd dat Charlie Chaplin met de stomme film de wereld overnam. Gevolgd door de beroemde klassiekers mét geluid die van het doek af spatte, zoals Gone with the Wind en The Wizzard of Oz.

Deze periode is zeer bepalend geweest voor wat de huidige filmwereld is geworden. Maar dat betekent niet enkel goede dingen; de rollen in de films waren enkel weggelegd voor witte mensen (op de racistische zwarte-typetjes na), homoseksualiteit werd niet geaccepteerd ondanks de grote aanwezigheid hiervan in de filmwereld. Seksueel misbruik hoorde er gewoon bij en vrouwen hoorden in de keuken.

Madmen in Hollywood

Deze pijnlijke geschiedenis wordt blootgelegd in de Netflix mini-serie Hollywood, waarbij je een jonge regisseur, een handje vol acteurs en producenten volgt in hun strijd om één film op het witte doek te krijgen. Maar in plaats van enkel een tenenkrommende geschiedenisles, wordt in Madmen-stijl een verhaal verteld over hoe het had kunnen gaan. Of eigenlijk, hoe het had moeten gaan. Waren er maar meer mensen aan de leiding geweest met de spreekwoordelijke ballen om het te doen.

Een zwaar onderwerp wordt op een heel soepele manier gebracht. En aan het eind van de serie realiseer je je des te meer hoe groot de invloed van de filmwereld is op ons dagelijks leven. En, vraag je je af hoe de wereld eruit had gezien, als dit echt was gebeurd.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix: Hollywood – een miniserie over hoe het had kunnen zijn
Sluiten