Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle 7 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze 3 handige tools vind je in no time een geschikte film of serie

Als je eindelijk een uurtje me-time hebt of lekker met je vent op de bank bent geploft met een zak paprika Wokkels tussen jullie in, kan Netflix & chill beginnen. Maar dan komt de grote vraag: wat ga je in hemelsnaam kijken? Gelukkig bestaan er Netflix tools waarmee jullie dat zo bedacht hebben.

Eeuwige zoektocht

Je kunt natuurlijk Netflix van voor naar achter en onder tot boven uitpluizen op zoek naar iets passends, maar dit kost ontzettend veel tijd. Vaak ben je nog niet eens halverwege je zoektocht, wanneer je het zat bent en maar gewoon iets aanklikt. Vaak niet heel satisfying; het is negen van de tien keer niet een film waar je echt heel erg veel zin in had.

Handige Netflix tools

Gelukkig ben jij niet de enige met dit probleem; iedereen heeft hier last van. Vaak wanneer iets een veel voorkomend probleem is, is er gelukkig altijd wel een slim iemand die besluit er iets aan te doen en een tool te ontwerpen om dit probleem op te kunnen lossen. Wij verzamelde een aantal van deze handige Netflix tools voor je, die je de volgende keer ontzettend goed gaan helpen met het kiezen van een passende film.

LEES OOK: Netflix Disney films: deze titels kun je verwachten in 2018

1. Flixable

Met deze tool heb je ontzettend veel opties, want je kunt niet alleen filteren op films, maar ook op series en zijn er ontzettend veel sorteeropties. Daarnaast is er ook een duidelijk overzicht van de populairste opties per dag, week of maand en kun je zien welke films en series Netflix gaan verlaten. Het allerbeste aan deze tool is dat je kunt filteren op verschillende landen en dus ook op Nederland, zodat je zeker weet dat de optie die je kiest ook echt beschikbaar is.

2. Just Watch

Deze tool is heel handig voor de mensen die graag op de hoogte zijn of als eerste alle nieuwe releases willen zien; hier zie namelijk per dag wat er nieuw is op Netflix. Grotere series en films worden meestal wel aangekondigd door Netflix, maar een heel groot deel verschijnt op Netflix zonder dat iemand het echt doorheeft.

3. Fan TV – app

Deze tool is ontzettend handig omdat het een app is en je hem altijd en overal bij de hand hebt. Daarnaast kun je een eigen profiel creëren en customizen naar jouw wensen, dat je uiteindelijk alleen maar passende films en series krijgt voorgesteld. Een extraatje hierbij is dat je de app ook kunt gebruiken als een soort TV gids, maar deze functie is vooral bedoeld voor de Amerikaanse gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme