Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 18 mei 2019

Zoveel uur aan reclame scheelt het je als je Netflix zonder advertenties kijkt

Je kent het wel: je komt thuis van een lange dag werken, hebt lekker gegeten en dan is het tijd om je favoriete tv-programma te kijken in het hoekje van de bank. Maar men, wat zijn die reclames toch vervelend. Zit je net lekker in je programma of serie en is het alweer tijd voor de reclame. Je besluit verder te zappen, maar overal is reclame op.. Dan maar geduldig wachten tot het reclameblok voorbij is…

Al kunnen we tegenwoordig natuurlijk ook genoeg series kijken op Videoland en Netflix. Dat doen we misschien nog wel vaker dan dat we allemaal kijken naar het beperkte aanbod aan lineaire televisiezenders. Op Netflix heb je genoeg keus. Bovendien kun je series en films gaan kijken wanneer jij wil én heb je geen last van lange, saaie reclameblokken en advertenties.

LEES OOK: Hoe de favoriete vloggers van je kind jou méér beïnvloeden dan je denkt

Netflix zonder advertenties en kinderen

Heb je wel eens nagedacht over hoeveel uren aan reclame dat scheelt? Waarschijnlijk niet. Maar als je er bij nadenkt heb je natuurlijk geen tien minuten aan reclames meer, meerdere keren op de avond. Nu hoef je niet zelf uit te rekenen hoeveel tijd aan reclame wordt bespaard, dat heeft een babysitters-bureau uit de Verenigde Staten al gedaan. Of nou ja, hoeveel tijd je kinderen dat bespaart. Het bureau keek naar de consumpties van duizenden kinderen in Amerika en vergeleek deze.

LEES OOK: Prinsessen koekjes en Spongebob pasta: dít is wat je wilt weten over kindermarketing

Het bureau keek eerst naar de hoeveelheid tijd de kinderen gemiddelden besteden aan het kijken van televisie. Voor twee tot vijf jaar komt dat neer op zo’n 1600 uur per jaar, en 1450 uur voor zes tot twaalf jaar oud. Houd bij deze getallen wel in je hoofd dat het gaat om een onderzoek onder Amerikaanse kinderen. De ‘onderzochte’ kinderen van gemiddeld twee tot vijf jaar, kijkt zo’n 32 uur televisie per week.

Dat is niet het enige dat het bureau ontdekte, er werd ook ontdekt dat een gemiddeld uur aan televisie kijken zo’n 15 minuten aan reclame bevat. Netflix bespaart jongere kinderen per jaar dus zo’n 400 uur aan advertenties. De andere groep (zes tot twaalf jaar) wordt 360 uur aan advertenties bespaard.

Niet wetenschappelijk

Oké, oké: het onderzoek is natuurlijk niet uitgevoerd door een onderzoeksbureau, maar een bureau voor babysitters. Het onderzoek geeft dus eerder een indicatie, dan dat het perfect wetenschappelijk onderbouwd is. Toch blijft de boodschap duidelijk: kinderen kijken veel televisie, maar door het kijken naar Netflix wordt hen heel wat uren aan advertenties bespaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zoveel uur aan reclame scheelt het je als je Netflix zonder advertenties kijkt
Sluiten