Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 28 apr 2017

Mensen die neuspeuteren en snot eten zijn een stuk gezonder

We leren onze kinderen om niet in hun neus te peuteren, gewoon omdat het er niet echt lekker uitziet. We verbieden ze al helemaal om hun eigen snot op te eten, want gadverdamme. Toch zouden ze dat vaker moeten doen, neuspeuteren én snot eten, want het levert veel voordelen voor hun gezondheid op. Nou ja, volgens een recent onderzoek dan.

Het onderzoek is begonnen bij een Canadese professor die zijn studenten vroeg om in hun neus te peuteren voor de wetenschap. Scott Naper is zijn naam en hij deed onderzoek naar het menselijke immuunsysteem en de invloeden die we hier zelf op kunnen uitoefenen. Scott kwam erachter dat als je je snotjes opeet, je bijdraagt aan een sterker immuunsysteem.

Hoe viezer je bent…

Dat komt omdat er in je snot duizenden kleine bacteriën zitten, die je door je snot op te eten weer in je lichaam brengt. Daarmee bevestigt hij eerdere onderzoeken die bewezen dat hoe viezer je bent, hoe groter je weerstand is.

LEES OOK: Dit is hét middel tegen de eeuwige snotneuzen van je kind

Met z’n allen neuspeuteren

Tijdens het onderzoek heeft hij de leerlingen in zijn klas in twee groepen opgedeeld. De ene helft moest neuspeuteren en de vangst opeten (ieuw), de andere helft mocht dat allebei niet. Hij ondervond dat het immuunsysteem van de mensen die hun snotjes opaten positief reageerde op hun actie.

Moeder Natuur

Volgens onderzoeker Scott is dit niet zo gek. ‘We hebben onszelf aangeleerd dat neuspeuteren en snot eten niet sociaal gewenst is. Dat terwijl de mensen vroeger niet anders deden en het juist heel natuurlijk is om je eigen snot op te eten. Geen wonder dus dat Moeder Natuur er ook nog een reden voor heeft bedacht.’ Tja. Het blijft een beetje vies. En een kiwi is ook gezond om te eten 😉

Niet alleen neuspeuteren zorgt voor een betere weerstand, nagelbijten en duimen staan ook hoog op het lijstje.

Daily Mail

Reageer op artikel:
Mensen die neuspeuteren en snot eten zijn een stuk gezonder
Sluiten