Gina Koninkx
Gina Koninkx Kids 17 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

7 Kleine gebaren waar je elke moeder met een newborn blij mee maakt

Is jouw beste vriendin of (schoon-)zus net bevallen van een kleintje? Of het nou de eerste is of haar derde kindje, het zal ongetwijfeld zwaar zijn. De kraamtranen en de slapeloze nachten met de newborn breken haar op ondanks dat ze op een roze wolk zit met de kleine. Gelukkig ben jij er ook nog.

Vermoeidheid door een newborn baby

Als iemand in je nabije omgeving is bevallen is dat fantastisch en tegelijkertijd kan dat een vermoeiende periode voor haar zijn (en haar partner natuurlijk) met de newborn baby. Gelukkig kun je met een aantal kleine gebaren altijd zorgen voor een geluksmomentje en deze negen dingen staan bovenaan de lijst.

1. Geef haar een peptalk

Zeker als iemand voor het eerst haar newborn vasthoudt kan het gevoel haar overvallen dat ze niet weet of ze het wel goed doet. Natuurlijk doet ze dat wel en daarom is het super fijn als jij dat haar regelmatig vertelt. Geef haar een peptalk als ze het nodig heeft en zeg regelmatig uit het niks dat ze een fantastische moeder is.

2. Koop een cadeautje voor haar

Iedereen koopt cadeautjes voor de baby maar het is net zo leuk om iets voor de moeder te kopen. Ze heeft zojuist één van de meest waanzinnige dingen gedaan – een bevalling – en verdient het absoluut om ook verwend te worden. Stel bijvoorbeeld een leuk pakket samen zodat ze elke dag een klein cadeautje heeft om uit te pakken.

3. Neem haar oudste kids mee op pad

Als ze al kinderen heeft is niks zo fijn als hen mee op pad nemen. Het kan een drukte van jewelste zijn in huis en er gaat momenteel veel aandacht naar de newborn baby. Het is dus in de eerste plaats fijn voor de oudere broers en zussen als je hen wat aandacht geeft buiten huis, maar ook voor de ouders zodat ze even alleen met de baby en de rust kunnen zijn.

4. Kook voor haar

Je hebt je handen vol aan een kleine baby en in het begin kan het moeilijk zijn om alles te managen en alle ballen hoog te houden. Hoe fijn als jij in haar huis kookt zodat ze zelf de baby kan voeden en even lekker met de voetjes omhoog kan relaxen op de bank.

5. Breng haar een kopje koffie

Na een slapeloze nacht is niks zo fijn als een bakkie koffie. Fiets voordat je naar werk gaat langs een koffiezaakje en drop een heerlijke latte macchiato bij je pas bevallen vriendin. Zal ze heerlijk vinden. En met verse croissants scoor je al helemaal extra punten.

6. Doe de boodschappen

Bied aan om ook voor haar de boodschappen te doen. Als jij toch naar de winkel gaat is dat niet eens zo veel moeite en ze zal je eeuwig dankbaar zijn. Je zou zelf ook ontzettend blij zijn als dat jou werd aangeboden waarschijnlijk. Pak de auto, laad hem lekker vol en ruim bij je vriendin de koelkast in met lekker verse boodschappen.

7. Laat haar douchen

Terwijl jij op de baby past kan zij even uitgebreid onder de douche gaan staan. Jezelf verzorgen de eerste weken na een bevalling is heerlijk maar dat schiet er snel bij in als je je handen vol hebt aan een kleintje. Heb jij meteen quality time met haar schattige baby en dat is ook wat waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 Kleine gebaren waar je elke moeder met een newborn blij mee maakt
Sluiten