Eten 29 jul 2015 Nina en Elisabeth

Nice! De 8 állerlekkerste fruitijsjes om zelf te maken op één rij

De afgelopen weken kon je hier op Famme iedere week een recept vinden van de twee vriendinnen Nina en Elisabeth. Zij begonnen een paar jaar geleden Nice Fruitijs, een bedrijf dat heerlijke ijsjes vol seizoensfruit maakt.

Hieronder vind je alle recepten terug. Klik voor het recept op de foto:

1. Mango, sinaasappel en passievrucht

Mango, sinaasappel en passievrucht

2. Framboos & Basilicum

Framboos & Basilicum

3. Komkommer, vlierbloesem en tequila

Komkommer, vlierbloesem en tequila

4. Wilde perzik

Wilde perzik

5. Avocado & Limoen

Avocado & Limoen

6. Banaan, yoghurt en chocolade

Banaan, yoghurt en chocolade

7. Citroen & Munt

Citroen & Munt

8. Rabarber & Gember

Rabarber & Gember

Over Nice

Nice ijsjes worden gemaakt zoals je thuis in je keuken ook zou (kunnen) doen (dankzij de recepten op Famme!). Nice zoekt het lekkerste fruit bij elkaar bij de bio boer, maakt daar in een grote blender een smoothie van in hun ijskeuken en stopt dat in vormpjes in een snelvriezer. Nice ijsjes bevatten dus geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Het is fruit, water (of sap) en suiker, en verder niets. Seizoensfruit is erg zoet van zichzelf en heeft daarom weinig extra suiker nodig. In één aardbeien knijpijsje zit anderhalf theelepeltje suiker (zeven gram) en in een peren knijpijsje drie gram. Maar vooral: de ijsjes zijn to die for, aldus het Famme-team! En je shopt de ijsjes dus ook gewoon bij de Ah to Go en andere winkels.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nice! De 8 állerlekkerste fruitijsjes om zelf te maken op één rij
Sluiten