Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Advertorial in archief 16 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

‘Niet de eindbestemming maar je eigen koers is je grootste geluk’

Janneke Voet woont samen met haar vriend en hun twee jonge kinderen. Janneke verruilde haar artiestenleven voor een leven met yoga en lanceerde de inspirerende lifestyleblog Bagels & Backbends. Wanneer leeft zij helemaal InSync?

Vanuit de drukke theaterwereld naar de stilte van yoga, een bijzonder grote omschakeling, vertel?

Ik heb enorm genoten van alle rollen die ik kon spelen in het theater maar ik had het gevoel steeds verder van mijn ware rol af te komen. De theaterwereld is een hele bijzondere maar vooral drukke wereld. Hoe vaker ik in de spotlights stond, hoe meer ik eigenlijk in mijn schulp wilde kruipen. Ik merkte dat ik volledig niet InSync was met mezelf en ging op zoek naar een manier om weer in evenwicht te komen. Op de musical academie had ik dagelijks danslessen en leerde ik hoe belangrijk het is dat je fysiek gezond bent. Ik wilde dus op zoek naar een manier waarbij mijn fysiek niet vergeten zou worden. Eenmaal in aanraking met yoga wist ik meteen dat dit mijn manier was. Dat voelde ik.

Hoe voelde je dat dan?

Yoga heeft mijn innerlijke kompas als het ware aan mij voorgesteld. Aha daar ben je! Ik zocht je al, maar kon je niet vinden. Ik was een beetje afgeleid. Ik denk dat we allemaal in zekere mate zoekende zijn naar wie we zijn en wat we hier komen doen. Dat zoeken gaat een stuk makkelijker als je goed afgesteld bent op je eigen kompas.

Heb je het gevoel dat je door deze inzichten meer InSync leeft?

Ik heb twee kleine kinderen, dat zijn mijn beste yogi meesters. Ze trekken me uit mijn evenwicht en schreeuwen me uit mijn focus en maken mij daardoor in feite sterker, veerkrachtiger en weerbaarder. Door mijn kinderen heb ik geleerd te accepteren dat ideale omstandigheden niet bestaan. Yoga heeft me geleerd in vrijwel alle omstandigheden rust en kracht te vinden in mijzelf. Hierdoor leef ik toch InSync terwijl de wereld om mij heen lijkt te ontploffen. Als de kinderen huilen, er een wasmachine staat te piepen en er nog een artikel geplaatst moet worden weet ik nu de manier te vinden om rustig te blijven en de situatie niet leidend te laten zijn in mijn gevoel.

Heb je daarom ook jouw online platform Bagels and Backbends gecreëerd; om anderen te inspireren ook op zoek te gaan naar een leven dat InSync is?

Zeker! Heel veel jonge vrouwen vergen zo veel van zichzelf. Met Bagels and Backbends wil ik vrouwen leren hoe je met yoga compassie voor jezelf en anderen vindt. Het leert je dat je met geduld steeds beter zult aanvoelen wat goed voor je is. Laat je leiden door je innerlijk en niet door de wereld om je heen. Dat wil ik bereiken met alle yoga inzichten die ik op mijn lifestyleblog plaats. Naast yoga deel ik op Bagels & Backbends ook lekkere recepten en tips hoe je het beste uit jezelf en je leven kunt halen.

Tips?

Het leven blijft blind varen, maar als je ook nog eens de koers van een ander vaart kun je je diep ongelukkig voelen. Vanaf het moment dat je InSync leeft, ga je minder aandacht schenken aan negatieve gedachten. Je maakt je eigen keuzes, en draagt verantwoording. Dus vind je eigen koers, dan is niet de eindbestemming maar je reis je grootste inspiratie.

Samen met Activia bewegen we vrouwen met elkaar te delen wat hen drijft in het leven. Waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn en hoe ze in balans zijn, InSync dus. Laat ons hier weten met de #InSync wanneer jij volledig in je kracht bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Activia

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Niet de eindbestemming maar je eigen koers is je grootste geluk’
Sluiten