Marleen Vos
Marleen Vos Eropuit 8 jul 2014

Niet missen: dit hotel is maar 90 dagen open

Marleen zag haar eerste, echte familievakantie al voor zich. Af en toe met Bugaboo en al de Fiat 500 in voor dagtrips naar Milaan en Lugano – voor de broodnodige stadse uitdaging met een vier maanden oude baby – en verder volledig in relaxmodus in een hidden gem aan het Lago Maggiore. Maar geruchten over een pop-up hotel zorgden voor een spontane change of plans.

In het kader ‘sympathieke avonturen moet je steunen’ en omdat ik een zwak heb voor mensen die hun wilde ideeën ook daadwerkelijk uitvoeren, verruil ik het noorden van Italië halverwege de vakantie voor Toscane. Precieze bestemming: Borgo di Gello. Een al zestig jaar verlaten gehucht – op caretaker Roberto na – waar ik me met mijn kersverse famiglia terug ga trekken in een oude hoeve, omgeven door het ongerepte Casentijnse woud. Hier blazen Amsterdammers Igor, Mart en Leonard onder de noemer Novanta de boel nieuw leven in. Negentig dagen lang.

Blotevoetenluxe

De belofte? Een ‘onconventioneel doch memorabel verblijf’ en ‘blotevoetenluxe’. De luxe zit ‘em namelijk niet in vijfsterren hotelkamers, maar in de waanzinnige natuur, gastvrijheid, lokale producten, heerlijk eten en fantastisch uitzicht. Toscane zoals Toscane ooit bedoeld is. Prosciutti, Pecorino, grappa, de wijnen… alles komt uit de buurt en de jongens maken er dagelijks typisch Italiaanse gerechten van. Ik kan niet wachten.

Highlights

1. Elke avond diner in Italiaanse stijl: vrijblijvend aanschuiven aan lange tafels.

2. Mocht koken voor jou níet synoniem zijn aan gierende stress: meehelpen mag.

3. Het infinity-style pop-up zwembad met waanzinnig uitzicht over de vallei (of zwemmen in de rivier, ook niet verkeerd).

4. De yogaweek van 16-23 augustus.

5. Hond Chicca die je samen met baasje Nicola meeneemt het woud in om truffels te zoeken.

6. Kidsproof: geen aangeharkte speeltuintjes, maar één groot buitenavontuur met loslopende koeien, paarden, geiten en kippen waar een blauwe plek en geschaafde knie er af en toe bij horen. En bonuspunten voor de ‘kidsclub’, oftewel een schattig gebouwtje waar geen volwassenen mogen komen… Laat die iPad maar thuis.

7. En last nut not least: Florence en Sienna op 1,5 uur rijden.

Ook naar Novanta?

Dat kan nog t/m 31 augustus 2014. Wel even een dingetje om rekening mee te houden: je boekt hier niet per dag, maar per week. novanta90.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Niet missen: dit hotel is maar 90 dagen open
Sluiten