Iris Kodde
Iris Kodde Kids december 15, 2015

Niets houdt de 9-jarige Jack tegen om het juiste te doen

De 9-jarige Jack Churchman ondernam direct actie toen hij hoorde dat een meisje uit zijn zus’ klas kanker had. Maar wat dan? Filmscènes van zijn favoriete films imiteren ‘natuurlijk’.

Twee jaar geleden begon Jack met geld inzamelen en zijn haar te laten groeien om het later te kunnen doneren. Wachten totdat zijn haar lang genoeg was, duurde hem te lang. En dus was het tijd om het over een andere boeg te gooien.

Al snel kwam hij met het idee om filmscenes na te spelen. Via Jacks big cut-Facebook houdt de jongen iedereen op de hoogte. Als mensen geld doneren (vanaf ongeveer drie euro), kunnen ze een aanvraag doen voor een film. Jacks doel was in eerste instantie om vijfhonderd euro op te halen, maar het succes was zó groot dat hij na drie dagen dit doel al bereikte. Op dit moment staat de teller al op vijfduizend euro.

Als er een aanvraag voor een film binnenkomt, regelt Jacks zus de kleding en bekommert mams zich over het haar en de make-up. Jack zelf zorgt voor het toneelspel. Het doel is natuurlijk om de foto’s zo precies mogelijk na te maken.

Kom maar op met die kapsel-suggesties!

Naast het imiteren van filmkarakters haalt Jack ook geld op met zijn haar. Voor een donatie van zes euro kan iedereen een suggestie doen voor het nieuwe kapsel van Jack. Hoe het eruit moet komen te zien nadat hij zijn haar gedoneerd heeft.

Terwijl zijn vrienden meer bezig zijn met sport en andere dingen, stopt Jack heel wat uren in zijn goede doel. Aan het begin waren niet alle reacties even positief. Er was een tijd dat Jack zelfs gepest werd, omdat hij ook vrouwelijke karakters nadeed, zoals de briljante Breakfast at Tiffany klassieker. Jack laat zich echter niet van de wijs brengen: ‘Ik wil nog meer geld ophalen. Ik voel me er heel goed door.’ Wat een geweldig ventje ben je dan.

Kijk hier naar nog een aantal creaties van Jack:

In de categorie jonge kinderen: Lief! 3-jarig meisje doneert haar lange haar >

Reageer op artikel:
Niets houdt de 9-jarige Jack tegen om het juiste te doen
Sluiten