Daphne Kramp
Daphne Kramp Persoonlijk 10 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Daphne: ‘De oudste heeft onlangs een nieuw fenomeen ontdekt via YouTube’

Columnist Daphne schrijft over haar dochter Noëlle (11), die naast Cerebrale Parese (hersenbeschadiging) voorts de wens heeft om van het andere geslacht te zijn. Over dochter Lynn (4), een olijke kleuter met een zeer hoog diva gehalte en een behoorlijke gebruiksaanwijzing. Maar ook schrijft Daphne soms over haar belevenissen als treinmachinist. Ze houdt ook een eigen blog bij.

Column: Prank!

Onze oudste heeft onlangs een nieuw fenomeen ontdekt via YouTube: pranken. Ken je dat? Het is een soort huis tuin en keuken versie van Bananasplit. Niet die je kan eten, maar die andere dus, met Ralph Inbar! (Of Frans Bauer, maar net van welke generatie je bent.) Je vrienden (en leraren) pranken is helemaal hot bij Noëlle op school en dat moet uiteraard thuis worden doorgevoerd.

‘Ik ga vast naar de auto hoor!’ als we weg moeten en dan stiekem achter de voordeur staan en keihard ‘PRANKKK!’ roepen als mama nietsvermoedend langs je loopt. Of je schoenen hard van de trap gooien en dan schreeuwen van pijn zodat moeders (ik dus) denkt dat er eentje met botbreuken onderaan de trap ligt en in paniek, met een van angst vertrokken gezicht en een halve hartverzakking komt aanrennen om enkel een paar lege schoenen onderaan de trap te vinden. ‘PRANKKK!’ Klinkt het geamuseerd van waar het gespuis zich schuilhield, gevolgd door bijbehorend lachsalvo vanwege de onthutste uitdrukking op mijn gezicht (‘Haha wat kijk je stom mam!’). Van je bloedeigen kroost moet je het maar weer hebben!

In de broek gepoept

Maar er is één ding – of beter gezegd één iemand – die Noëlle over het hoofd heeft gezien. Iemand die lange tijd observeert alvorens keihard toe te slaan. Een stille maar geduchte tegenstander: Lynn, slechts vier jaar oud. Op een nietsvermoedend moment zit onze Lynn lief te spelen als de oudste laat thuiskomt van school. De grote, lieve zus uithangend, geeft Noëlle haar zusje een dikke knuffel. ‘Nehee!’ roept Lynn. ‘Niet doehoen! Ik heb in mij broek gepoept!’ Waarop Noëlle onmiddellijk loslaat en gilt: ‘Iiieeuuww!’ Om vervolgens demonstratief met dichtgeknepen neus weg te lopen. Maar dan draait dat kleine, olijke koppie zich met een grote grijns om en roept: ‘PJENKKK!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme