Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 25 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuw onderzoek: Eén op de drie kinderen stelt zijn of haar moeder zo’n 100 vragen per dag

Kinderen kunnen niet alleen veel ván, maar ook áán je vragen. Alsof jij het antwoord klaar hebt op iedere vraag. Waar bepaalde kledingstukken liggen bijvoorbeeld, of wat er op het menu staat ‘s avonds (om vervolgens te horen dat dat nou juist hetgeen was waar je kind geen zin in had.. zucht).

Goed om te weten: je bent niet alleen. Eén op de drie kinderen stelt zijn of haar moeder namelijk 100, soms zelfs wel 200, vragen per dag.

Onderzoek

Het onderzoeksbureau Factsnapp heeft een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Kinderfonds MAMAS om aandacht te vragen voor lokale vrouwen in Zuid-Afrika die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Het onderzoek is uitgevoerd onder 400 Nederlandse moeders met kinderen tot en met 17 jaar.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat Nederlandse moeders het vaakst vragen krijgen te horen over wat er gegeten gaat worden (29%),  over wat iets is (19%), of het kind een snoepje mag (13%) en of hij/zij mag gamen of televisie mag kijken (9%)? Er zit wat betreft vragen stellen ook verschil in leeftijden. Waar tieners vooral geïnteresseerd zijn in wat er op het menu staat qua avondeten, bij kinderen tot en met twaalf jaar is de vraag ‘Mama, wat is …?’ het populairst.

De meeste vragen worden gesteld tijdens het avondeten (48%), tijdens het ontbijt is dat een stuk minder (31%). Andere momenten zijn tijdens een ritje in de auto (34%), tijdens het voorlezen en naar bed brengen (33%).

Een leuk resultaat van het onderzoek is dat driekwart van de ondervraagden regelmatig onder de indruk is van de vragen van haar kids. Op lang niet alle vragen weten ze het antwoord, maar dat geeft 92% dan eerlijk toe aan hun kind. Ruim de helft van de ondervraagde moeders (54%) geeft toe dat ze zelf ook nog regelmatig om advies vraagt bij hun eigen moeder. Je bent dus nooit te oud om iets te vragen!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nieuw onderzoek: Eén op de drie kinderen stelt zijn of haar moeder zo’n 100 vragen per dag
Sluiten