Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kinderen 19 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Yes: binnenkort komt het 16e seizoen (!) van Taarten van Abel op tv

Kun je geloven dat het alweer bijna 16 jaar geleden is dat Taarten van Abel voor het eerst werd uitgezonden? De 90’s kids onder ons weten vast nog wel dat ze elke week op zondagochtend voor de buis zaten om te kijken wat voor geweldige creatie Abel (die trouwens eigenlijk Siemon de Jong heet, banketbakker bij De taart van m’n tante in Amsterdam) nu weer ging maken.

Ik herinner me nog levendig een draaimolentaart die ooit gepresenteerd werd – misschien begon daar wel mijn droom om ooit banketbakker te worden. Of misschien kijkt je kind het wel altijd en kijk jij stiekem mee?

Een nieuw seizoen Taarten van Abel

Er is hoe dan ook goed nieuws: begin 2019 is het alweer tijd voor een nieuw seizoen Taarten van Abel! Vanaf zondag 13 januari kun je je kinderen weer laten genieten van het leuke én leerzame programma. Want voor wie het niet kent: elke week helpt Abel een kindje met het maken van een taart voor een dierbare, zoals een vriend(in) of familielid. Dat kindje wordt ondertussen geïnterviewd, en daar komen nog weleens serieuze verhalen bij kijken.

LEES OOK: De intro’s van deze tv-programma’s van vroeger krijg je niet meer uit je hoofd

In het nieuwe seizoen zien we bijvoorbeeld Puck van 10, die een taart wil maken voor een vriendin die ze ontmoette op een kamp voor kinderen die een dierbare hebben verloren. Marleen (9) wil haar tante bedanken omdat die haar opving nadat haar vader zelfmoord had gepleegd en Asma (11) bedankt degene die op het AZC activiteiten voor kinderen organiseert.

Zoals vanouds worden zulke persoonlijke en gevoelige onderwerpen  heel goed benaderd door de banketbakker, waardoor ook de nieuwe aflevering een ontroerend geheel vormen, die je kids óók nog een beetje plezier voor bakken (of eten…) bijbrengen.

Taarten van Abel is van 13 januari t/m 7 april elke zondag om 10.20 te zien op NPO3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme