Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 25 mei 2016

Nieuw-Zeelandse artiest geeft kinderen tatoeages

Voordat je boos wordt, wees niet bang! De tattoo’s zijn niet echt. De Nieuw-Zeelandse artiest Benjamin Lloyd maakt al jaren de meest prachtige airbrush-creaties en sinds kort ook airbrush-tattoos. Onlangs beloofde hij op Facebook om alle zieke kinderen van Auckland’s Starship Children’s Hospital tijdelijke tatoeages te geven als hij vijftig likes zou krijgen. Wist hij veel dat deze post vervolgens viraal zou gaan op het internet.

Inmiddels heeft Benjamin al meer dan 400.000 likes ontvangen en komt hij uiteraard zijn belofte na. Hij kondigde op Facebook aan dat hij binnenkort een airbrush-sessie zal houden bij het ziekenhuis en een camera-crew zal alles vastleggen. ‘Ik word zielsgelukkig als ik zie hoe de kinderen gaan stralen en hoe ze zelfverzekerder worden door zo’n tatoeage,’ zegt Benjamin op Facebook.

De reden hoe hij op het idee kwam is echter minder leuk. Aanvankelijk begon hij met airbrush-tattoos bij zijn stiefzoon Lincoln, die een aantal jaar geleden overleed, vertelt hij in een emotioneel interview met One News Now. Door middel van deze Facebook-actie probeert de kunstenaar iets negatiefs tot iets positiefs om te zetten en kan het Starship ziekenhuis dus binnenkort een bezoekje verwachten.

Intussen kun je alvast kijken hoe die tatoeages er dan precies uitzien:

Commotie
Hoewel Benjamin kinderen een prachtig geschenk kan geven en hij talloze positieve reacties heeft ontvangen, is er ook kritiek. Het initiatief van de airbrush-artiest zou namelijk aanzetten tot het nemen van echte tatoeages (en dat wil men dan weer niet). Mee eens of vind je het idee van Benjamin juist helemaal tof? Praat met ons mee!

Wauw! Deze vrouwen verhullen hun littekens van zinloos geweld met tatoeages >

Reageer op artikel:
Nieuw-Zeelandse artiest geeft kinderen tatoeages
Sluiten