Nieuwe daklozen worden geholpen op straat door dit geweldige initiatief

Iedereen weet: Kleding maakt de man… of vrouw. Nee, dat betekent niet dat je de nieuwste merkkleding nodig hebt. Maar als je weinig kleding hebt en steeds hetzelfde draagt doet dat wel iets met je. Nieuwe daklozen zijn door een hoop pech, tegenvallers en mogelijk verkeerde beslissingen op straat terecht te komen. Ze willen hier zo snel mogelijk weer uit. En kleding kan daar bij helpen, om je goed te voelen en natuurlijk als je een baan zoekt.

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de cijfers liegen er niet om. Sinds 2009 zijn er 13.000 nieuwe daklozen bijgekomen. Een toename van 74%. En de reden heeft vaak niets te maken met de slechte beslissingen in het leven (gebruik van drugs of drank). Scheiding, ontslag of slechte investeringen leiden er ook toe dat mensen op straat terecht komen. Deze groep ‘nieuwe daklozen’ is heel kwetsbaar, omdat ze nog niet street wise zijn. Deze groep wil ook zo snel mogelijk weer aan het werk en dat is lastig als je geen geld of eigen woonruimte hebt. Deze mensen hebben overigens wel vaak een mobiele telefoon. En hier ligt een prachtige kans.

Street messenger

Om die reden is de Vodafone foundation (i.s.m. het Leger de Heils) een prachtig initiatief gestart. Street Messenger, een Whatsapp- en SMS-dienst voor daklozen. Hulporganisaties delen via SMS en WhatsApp informatie met praktische tips en info. Openingstijden van opvang, extra bedden tijdens de koudere nachten of het kunnen ophalen van nieuwe kleding. Maar denk ook aan ondersteunende berichtjes om ze een hart onder de riem te steken. Door de dienst krijgt deze groep echt betere kansen om snel weer terug te keren naar een veilige situatie met een baan en een dak boven het hoofd.

Verzorgd met kleding

In onderstaande video zie je hoe ontzettend belangrijk het is voor iemand zonder geld er verzorgd bij te kunnen lopen om weer uit een dal op te klimmen.

Lief!
Wil je net als Lodewijk Asscher en politiewoordvoerder Ellie Lust iets liefs doen voor alle dakloze mensen? Stuur dan een digitale kerstgroet. Dakloze Nederlanders ontvangen natuurlijk geen kaartjes met kerst, omdat ze geen adres hebben en dat maakt het soms verdrietig of eenzaam. Het Leger des Heils en de Vodafone Foundation hebben nu het nummer 06-25 12 2016 geopend. Via dit nummer kan iedereen een warme kerstgroet sturen.

Stuur je sms’je naar 06 – 25 12 2016

De SMS’jes worden vervolgens via het Street Messenger netwerk verspreid. Vodafone gaat ook gratis prepaidkaarten doneren aan de daklozen via opvanglocaties, zodat ze voldoende beltegoed hebben om met hun dierbaren contact te leggen tijdens de feestdagen. Mooi toch?

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Nieuwe daklozen worden geholpen op straat door dit geweldige initiatief
Sluiten