Nieuwe functie WhatsApp: deze wil je als ouder meteen hebben

Je kind loslaten, het is goed, maar het is ook spannend. In die zin komt de nieuwe functie van WhatsApp als geroepen; je kunt live je locatie delen met een contactpersoon, zodat hij of zij precies weet waar je bent. Niet dat we ons kind dag en nacht willen traceren, maar soms zijn er momenten dat het handig kan zijn.

Nieuwe functie WhatsApp

‘Of je nu met vrienden afspreekt, jouw geliefden laat weten dat je veilig bent of jouw reis deelt; live locatie is een simpele en veilige manier om mensen te laten weten waar je bent’, schrijft WhatsApp in een nieuw blog. De functie is twee dagen geleden geactiveerd en is op en top beveiligd door een end-to-end encryptie die ervoor zorgt dat je precies aan kunt geven wanneer je wil stoppen met het delen van je locatie. Je kunt dit zelfs met een zelfgezette timer bepalen.

LEES OOK: Kinderen worden vervelender als hun ouders dít in hun buurt doen

Hoe werkt het?

Open een chatgesprek met degene waarmee je een locatie wil delen. Dit hoeft niet per se één persoon te zijn, maar je kunt ook een hele groep selecteren. Tik op de knop om bijlages te delen (meestal het plusje naast je tikbalk) om vervolgens in dit menu een optie tegen te komen die het mogelijk maakt om je locatie live te delen. Kies daarna hoe lang je je locatie wilt delen en klik daarna op de verzendknop. De contactpersonen aan wie je je locatie verzendt kan nu op een kaart zien waar jij je bevindt. Als meerdere mensen hun locaties delen, zie je iedereens locatie op dezelfde kaart.

De functie is zowel voor Android als voor iPhone en wordt de komende weken uitgerold.

De afgelopen weken is het aantal mensen dat ook de SOS-functie op hun telefoon heeft geïnstalleerd (en dan vooral ouders) toegenomen. Hoe die functie werkt en hoe je hem kunt instellen, lees je hier.

WhatsApp

Reageer op artikel:
Nieuwe functie WhatsApp: deze wil je als ouder meteen hebben
Sluiten