Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Work & Life 15 jun 2017

Nieuwe guilty pleasure: Castle! in een keer alle seizoenen van een topserie kijken

Als we achter een ding zijn gekomen dan is het wel dat het heerlijk is om niet te hoeven wachten op de wekelijkse verschijning van je favoriete serie. Nee, heerlijk volledig opgaan in het ontvouwen van de karakters en het keer op keer ontdekken van de twists en plots. Vanaf nu wachten we en kijken we onze favoriete series met terugwerkende kracht in één ruk door.

Ok, ik ga nu iets zeggen dat heel erg oude belegen kaas klinkt, maar vroeger, ja vroeger keek ik dus een serie lineair. Week voor week en als je ‘m miste dan hoopte je dat je videorecorder stond ingesteld. Wat meestal niet zo was. En toen kwam er digitale televisie en gingen we series kijken en terugkijken. En nu kun je steeds vaker in een keer een heel seizoen kijken. En dat is heerlijk, want je wilt niet een week wachten. Nee, je wilt kunnen opgaan in de karakters en de verborgen grappen, verwijzingen en plots leren snappen.

En daarom kijk ik steeds vaker een wat oudere serie van begin tot eind. Heel fijn als de voorlopers en hipsters een spiksplinternieuwe serie volgen en mij kunnen vertellen welke de moeite waard zijn en niet al na een paar seizoenen een vroege dood sterven.

Serie Castle

Zo’n serie om seizoenen lang in één keer te kijken is Castle (te zien via ABC On Demand). Maar liefst 8 seizoenen staan er op de teller. Het laatste seizoen werd vorig jaar uitgezonden. En nu kun je ze allemaal kijken. Dat is, even snel uitgerekend, zo’n 60 uur Richard Castle en Stana Katic, het misdaad duo dat de afgelopen jaren langzamerhand eerst de VS en daarna de rest van de wereld veroverde.

Wat maakt Castle zo briljant?

1. Het soort serie
Pak de morbide fascinatie voor crime van een CSI, mix dat met de literaire humor van een golden oldie als Murder She Wrote en voeg daar een flinke vleug romantische spanning zoals in The Good Wife aan toe en je hebt een verrassende hit te pakken. Origineel uitgezonden door ABC en nu in Nederland te zien via diverse digitale aanbieders.
2. De hoofdrolspelers
We beginnen met het noemen van de hoofdrolspeler Richard Castle (Nathan Fillion), een misdaad auteur die een zeer scherp oog blijkt te hebben voor werkelijke crime en misdaad. Charmant, tikkie arrogant doch weet dat te verbloemen met een heerlijke flair en dosis humor. Zijn tegenspeelster Stana Katic (Kate Beckett) is een detective bij het NYPD. Sexy, maar sterk en staat erom bekend de meest vreselijke moorden op te lossen. Samen vormen ze een heerlijk duo, waar de chemie van afstraalt.

3. De storyline

Je wordt de serie in getrokken in deel 1 door Richard Castle. Als de bestseller auteur van thrillers op een dag onbedoeld wordt betrokken in de oplossing van een echte misdaad blijkt hoe veel waarde hij toevoegt aan de echte crime wereld. Met zijn kinderlijkheid, charme, goeie looks en vooral talent om precies te weten wat mensen willen horen, lost hij moeiteloos moordzaken op. Zijn oog valt voor de bloedmooie detective, waarna hij de burgemeester zo ver weet te krijgen dat hij een vrijbrief heeft om zijn kennis van de criminele psychologie aan te bieden bij het oplossen van moordzaken.

Castle kijken

De seizoenen 1 tot en met 8 van Castle zijn helemaal te zien via ABC Studios On Demand. Te zien met je abonnement op Movies & Series van Ziggo, Videoland en het pluspakket van KPN.

In samenwerking met ABC

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nieuwe guilty pleasure: Castle! in een keer alle seizoenen van een topserie kijken
Sluiten