Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Lifestyle 27 maart 2017

House of Cards fan? Homeland gebingewatched? Deze nieuwe NL serie moét je zien

Het nadeel van een nieuwe hit-serie verslaving is dat je altijd weer op zoek wilt naar een nieuwe. Heb jij House of Cards, Homeland, Suits en How to make a Murderer verslonden? Hou je wel van intriges, liefde, overspel, powervrouwen en een flinke dosis spanning? Dan hebben we een – jawel! – Nederlandse tip voor je: de serie Brussel.

De serie Brussel kun je het beste omschrijven als een combinatie van House of Cards, waarin intrige op intrige wordt gestapeld. Van How to make a Murderer waarin een powervrouw een moord probeert te verdoezelen tot Homeland dat politieke spanningen met liefde en persoonlijke uitdagingen combineert. Brussel grijpt je vanaf minuut 1 bij de strot.

We volgen in de serie de hoofdpersoon Moniek van Dalen (foto hierboven, een geweldige rol van Johanna ter Steege), een geslepen zakenvrouw met een politieke achtergrond. Ze heeft belangen in een oliemaatschappij en gaat niets uit de weg om haar Russische rivaal Viktor te slim af te zijn. Ondertussen sluimert er privé een groot geheim dat op het punt van uitbarsten staat. Maar er is meer, veel meer.

Zonder meteen alles weg te geven of te veel uit te weiden zijn dit 6 redenen om de serie Brussel te gaan bekijken:

  1. Eindelijk een powervrouw (Moniek van Dalen) als hoofdpersonage die zich niet klein laat krijgen in een bolwerk van mannen. Waar macht, geld en intriges hoogtij vieren
  2. Het ijzersterke acteerwerk van de hele cast, on-Nederlands goed (hoewel we best weten dat we barsten van het talent in Nederland)
  3. De tijd die genomen wordt om de karakters te leren kennen, de diepere laag van de psyche van de mens waardoor je zowel gevoelens van sympathie als afkeer krijgt van de personages. Knap!
  4. Geld, macht, liefde en familieproblemen wisselen continu moeiteloos af, zonder dat we afgeleid worden van het een of het ander. Het past naadloos in elkaar
  5. Je wil gewoon weten waar dit heen gaat en hoe het gaat eindigen. Bloedstollend spannend
  6. Brussel zit vol met mensen die hun eigen privé sores en verledens hebben die hen achtervolgen

In het centrum van de macht van de EU draait alles om invloed en intriges. Het is een plek van liefde, dromen en verraad. Wie niet bedriegt, wordt bedrogen… Dit drijft de personages uit Brussel naar de stad, waar alles op een fatale avond samenkomt

Bekijk hier een van de trailers:

Ga de serie Brussel zien

Ben je klant van KPN? Lucky you. Je kunt de hele serie Brussel bekijken op kanaal 18. Geen klant? Geen probleem. De eerste drie afleveringen kijk je helemaal gratis op KPN Presenteert: Brussel. Het was even wachten in Nederland, maar eindelijk heeft KPN een eigen serie gemaakt die kan wedijveren met de Netflix Originals.

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
House of Cards fan? Homeland gebingewatched? Deze nieuwe NL serie moét je zien
Sluiten