Nieuwe vreemde trend: poseren met een ‘Barbie-voetje’

Helemaal je-van-het op de Insta’s tegenwoordig: poseren alsof je Barbie bent. Naast de getuite lipjes steken de influencers nu massaal hun beste Barbie-beentje naar voren. 

Barbie-voetje

Of beter gezegd: hun Barbie-voetje. Door te doen alsof ze een soort onzichtbare hoge hak dragen, lijkt hun been een stuk langer en slanker. Net zoals het gek gemodelleerde voetje van Barbie dus. De pose wordt massaal omarmd door celebs en influencers – liefst gehuld in miniscule bikinitjes. Je oogt langer en dunner, maar het is – net als met hakken – niet gezond om de hele tijd op de bal van je voet te balanceren. Het kan de gehele structuur van de spieren in je kuiten en voeten veranderen en leiden tot gewrichtspijn. Onrealistisch schoonheidsideaal Het Barbie-voetje illustreet wederom  de capriolen die vrouwen ondernemen om te voldoen aan een (onrealistisch) schoonheidsideaal. Bovendien draagt het ook weer bij aan een negatief zelfbeeld van de vrouwen die de foto’s van die ellenlange giraffebenen onder ogen krijgen. The Royal Society for Public Health ontdekte dat Instagram het meest schadelijke sociale netwerk is wanneer het aankomt op mentale gezondheid. Jezelf vergelijken met de foto’s die daar worden gepost wordt direct gelinkt aan algheele ontevredenheid over het eigen uiterlijk. Kortom: lekker op blote voeten lopen, maar wel even normaal blijven doen.

C A T A M A R A N I N G AROUND S T T H O M A S // @bigshot was waiting at the bottom of the stairs to get back on the boat after a sea turtle apparently “chased” him – buttt this shot seemed more important 😬 #ShaycationRC ⚓️

Een bericht gedeeld door Shay Mitchell (@shaymitchell) op

This rock formation is pretty heavy! 😜 @revolve #revolvearoundtheworld

Een bericht gedeeld door Victoria Justice (@victoriajustice) op

🌸

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

kamp kourtndall

Een bericht gedeeld door Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) op

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nieuwe vreemde trend: poseren met een ‘Barbie-voetje’
Sluiten