Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 22 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Geven met een goed gevoel: dit zijn de nieuwste merken voor duurzaam speelgoed

De feestdagen staan voor de deur, dat betekent veel cadeaus kopen, zeker als je kinderen hebt. Maar wat als je dat geven wil doen met een goed geweten? Wij helpen je daar graag bij door de nieuwste merken van duurzaam speelgoed voor je op een rij te zetten.

Zijn je kinderen helemaal hyper omdat het bijna Sinterklaas en Kerst is? En zijn de verlanglijstjes weer eindeloos? Door speelgoed te kopen van duurzame merken zorg je ervoor dat jouw aankopen zo min mogelijk belastend zijn voor onze aarde. En misschien is dat wel het beste cadeaus dat we onze kinderen kunnen geven.

Nieuwste merken voor duurzaam speelgoed

Deze twee merken zijn helemaal nieuw in Nederland en zijn ook nog eens super duurzaam, verantwoord én niet onbelangrijk. Leuk om te zien.

Lovevery

Dit geweldige speelgoedmerk bestaat eigenlijk al sinds 2017 maar is pas sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Dit speelgoed is niet alleen duurzaam maar ook nog eens  volledig gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende ontwikkelingsstadia van jonge kinderen.

Dit mooie speelgoed is vervaardigd van duurzame materialen, en is vooral geschikt voor kinderen van nul tot vier. Het geeft ze leuke uitdagingen wat het spelen verrijkt. Het speelgoed van Loveevery werd daardoor in 2018 door Time Magazine uitgeroepen tot het meest innovatieve babyspeelgoed van dat jaar.

Vanaf nu zijn de Play Gym en the Block Set verkrijgbaar in Nederland. Dus geen slecht plastic maar duurzaam gemaakt, én esthetisch ook nog eens aantrekkelijk. Wij zijn fan!

lovevery
Bron: Lovevery

Zsilt

Een ander nieuw duurzaam speelgoedmerk is Zsilt. Dit prachtige merk van Nederlandse bodem is zelfs circulair. Wat betekent dat het speelgoed gemaakt wordt van huishoudelijk plastic afval. Allemaal van Nederlandse bodem. Zo kan jouw oude shampoofles bijvoorbeeld veranderd worden in een bootje voor in bad.
Zo wordt de plastic afvalberg kleiner en draag je bij aan een schone zee. Zsilt maakt onder andere schepjes, emmers en prachtige bootjes voor in het water. Bovendien is het speelgoed super stevig en gemaakt om een leven lang mee te gaan. Veel duurzamer dan dit wordt het niet!
zsilt
Bron: Zsilt

Lees ook:

8x duurzame én leuke schoencadeautjes onder de vijf euro

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Geven met een goed gevoel: dit zijn de nieuwste merken voor duurzaam speelgoed
Sluiten