Eva Dusch
Eva Dusch Body 18 jul 2016

Nike erkent eindelijk dat vollere vrouwen ook sporten!

Sportmerken zoals Nike willen iedereen aan het sporten krijgen. Althans, dat pretenderen ze. Maar het bleef opvallend lang stil als het ging om curvy vrouwen. Maar daar lijkt nu verandering in te komen.

In hun nieuwste campagne schittert namelijk een -jawel- plus size model, de New Yorkse Paloma Elsesser. Op de foto zien we het model in hun nieuwste sport-bh waarbij wordt uitgelegd hoe je ‘m het beste kunt dragen. Good for them, zou je zeggen. Maar er is nog iets opvallends…

Belangrijk signaal

Het opvallende (en mooie!) is: er wordt nergens vermeld dat het om plus size gaat. Niks! Er wordt gewoon een nieuwe lijn aangekondigd samen met wat handige draagtips. En hiermee zendt de wereldberoemde sportbrand (met ongelofelijk veel invloed!) een heel belangrijk signaal uit. Het is namelijk wederom een stap naar het normaliseren van ‘vollere’ vrouwen in modecampagnes (gelukkig zien we dit steeds meer), maar vooral dat het niet alleen de slanke en afgetrainde vrouwen zijn die sporten. Vrouwen van alle soorten en maten bevinden zich in de sportschool of genieten van hun dagelijkse rondje rennen door het park.

A small step for a man, a giant leap for mankind. Hopelijk draagt deze zet van Nike bij aan de beeldvorming rondom vrouwen en sport. Niet alleen bij de 4,8 miljoen vrouwen op hun Instagram-account, maar iedereen wereldwijd. En dat er maar meer modemerken hun voorbeeld mogen volgen.

Vinden jullie het een goede zet van Nike? Praat mee op Facebook!

Skinny Fat: ben jij slank, maar eigenlijk toch (te) dik?>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nike erkent eindelijk dat vollere vrouwen ook sporten!
Sluiten