Kids 3 jul 2015 Maaike Helmer

Niks te doen? Maak kunst met de kinderen

Jullie vervelen je tijdens een vakantiedag? Dan gaan jullie toch gewoon kunst maken? Moeilijk hoeft dat niet te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van stenenfiguren, easy peasy!

1. Toiletkunstje

Kunst met kids 2 a
Een toiletrol, wat verf, knopen of andere plakspullen, wat lijm, voilá, een toiletrol wordt bijvoorbeeld Beaker, van de Muppets. Ook leuk: maak er draken, vissen of vlinders (plak er vleugels aan) van! Kijk ook even hier: 21 coole ideeën om te knutselen met wc-rollen >

2. Bellenblaasschilderij

Kunst met kids 3
Nodig: bellenblaas en voedingskleurstoffen. Maak kleine schaaltjes met bellenblaas en doe in elk schaaltje ook wat voedingskleurstof. Blaas bellen tegen papier en jullie hebben een heel bijzonder schilderij, Pollock is er niks bij.

4. Stenenfiguren

Kunst met kids 1
Alles wat je nodig hebt: stenen en wat verf of stiften. Bedenk leuke patronen (of teken Barbapappa’s na) en je hebt mini kunstwerkjes. Bij stenen werkt het ook heel leuk er lieveheersbeestjes van te maken.

5. De nieuwe Andy Warhol

Kunst met kids
Zorg voor wat geprinte foto’s, geef ze stiften in alle kleuren van de regenboog en tadaaaa, een Andy Warhol in huis!

6. Maak action art


The artfulparent
Kleine waarschuwing: het kán een rommel worden in huis.

Meer inspiratie nodig? 30 dingen om te knutselen van karton >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Niks te doen? Maak kunst met de kinderen
Sluiten