Inga Stoit
Inga Stoit Eten 30 nov 2018

Verrukkelijk! De no-bake pepernoten cheesecake

Sint en zijn Pieten zijn weer in het land, tijd om te genieten van al het fijne wat daarbij hoort. Deze fijne tijd staat in het teken van een sprookje, van gezelligheid met familie en uiteraard heerlijke lekkernijen. Deze no-bake pepernoten cheesecake is er een van:

Benodigdheden

– Springvorm (24 cm)
– Extra pepernoten ter garnering (smaak naar keuze)
– Bakpapier
– Spatel

Ingrediënten

– 250 gram pepernoten
– 200 ml slagroom
– 125 gram ongezouten roomboter
– 150 gram kristalsuiker
– 400 gram roomkaas
– 150 gram witte chocolade

Bereidingswijze:

1. Eerst bekleed je de bodem van de springvorm met een laagje bakpapier. Vervolgens smelt je de roomboter en tegelijkertijd hak je de pepernoten fijn in de keukenmachine.
2. Meng hierna de boter en de nootjes in de springvorm, en druk dit vervolgens aan met behulp van een lepel. Laat het mengsel nu hard worden in de koelkast.
3. Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een kom die hittebestendig is. Hierin smelt je de chocolade au bain-marie. Klop nu de slagroom en de suiker tot een stijf geheel, en roer de roomkaas vervolgens losjes met een spatel.
4. Meng nu de heerlijke gesmolten chocolade door het romige mengsel en giet dit bovenop de platte bodem in de springvorm. Strijk dit vervolgens glad met behulp van een spatel.
5. Laat de no-bake pepernoten cheesecake minimaal vier uur lang opstijven in de koelkast. Een nacht is beter, maar zo lang kunnen jullie waarschijnlijk niet wachten met proeven ;).
6. Doe tenslotte nog wat pepernootjes over de taart en kies hiervan de smaak, grootte en kleur naar keuze!

no-bake pepernoten cheesecake

Bron: 24Kitchen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Verrukkelijk! De no-bake pepernoten cheesecake
Sluiten