Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Work & Life 9 nov 2016

No more excuses! 9 goede redenen om toch te poetsen en op te ruimen

Is het een rommel thuis, maar geen zin om iets op te ruimen, omdat het morgen tóch weer een troep is? En is het eigenlijk ook wel weer eens tijd voor een flinke schoonmaakbeurt? Doen! Er zitten namelijk héél veel voordelen aan een opgeruimd en schoon huis. Wij zetten er 9 voor je op een rijtje.

1. Fris huis, fris hoofd

We beginnen met een inkoppertje. Een huis dat schoon, opgeruimd en georganiseerd is, zorgt ervoor dat jij je beter voelt. En dat je zult merken, dat werkt gewoon een beetje verslavend. Als je eenmaal een schoon huis hebt, wil je niets anders meer. En hou je het dus automatisch bij.

Bron: giphy

2. Je kunt mensen ook eens een keer bij jóu thuis uitnodigen

Hoor je jezelf regelmatig’sorry voor de rommel’ zeggen? Grote kans dat je het dan meestal niet echt ziet zitten om mensen uit te nodigen. Maar hé, als je nou eens één keer de boel opruimt, dan zul je zien dat je het een stuk fijner vindt als je mensen over de vloer krijgt.

Geen getreuzel: poetsen maar

3. Het maakt je productiever en stress-vrij

Je moet er even iets voor over hebben, maar een schoon huis maakt je uiteindelijk dus stress-vrij. En ja, daar wordt je op werk productiever van. Een win-win situatie dus.

Bron: giphy

4. Minder kans op een flinke niesbui

Een schoon en opgeruimd huis zorgt ervoor dat je minder last zult hebben van eventuele allergieën en niesbuien. Denk: stof, huismijt… En dat scheelt weer een hoop tissues en gesnotter.

LEES OOK: Geniaal! Met deze voedingsmiddelen kun je dus ook schoonmaken

5. Het is goed voor je mentale gezondheid

Naast dat een schoon huis voor je fysieke gezondheid beter is, werkt het ook goed voor je mentale gezondheid. Het schoonmaken van het huis kan bijvoorbeeld depressies tegengaan. Mensen die een depressie hebben, wordt vaak verzocht om hun omgeving tip top in orde te maken.

Bron: giphy

6. Het verkleint de kans op ongelukjes

Hands up als je een keer op een Legoblokje stond, en in elkaar kromp van de pijn. Of als je iets omstootte, wat daar eigenlijk helemaal niet hoorde te staan. Tja, dat was niet gebeurd in een opgeruimd huis!

7. Je wordt creatiever

Als je je niet druk hoeft te maken over vieze was of nare klusjes, heb je genoeg tijd en ruimte om na te denken over veel interessantere dingen. Op die manier heeft je geest genoeg ruimte om eens out of the box te denken. Je bent nog nooit zo creatief geweest als in een opgeruimd huis, wedden?

8. Het is een verborgen work-out

Geen zin tijd om naar de sportschool te gaan? Stiekem is schoonmaken ook een echte work-out en verbrand je er heel wat calorieën mee. Tover je inner diva tevoorschijn en doe een extra dansje terwijl je de kamer stofzuigt. Goede muziek op en gáán.

Bron: giphy

9. Je gaat er gezonder door eten

Huh? Ja, echt. Van een schone keuken ga je gezonder eten. Wanneer je een open, schone keuken hebt, nodigt dit namelijk uit om een gezonde maaltijd te maken. Een vieze keuken triggert juist om iets ongezonds te maken of halen, zo blijkt uit onderzoek.

Gelukkig hoef je het huishouden niet alleen te doen, want stofzuigen of opruimen? Inzetten die kinderen! En dat kan al vanaf twee jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

indiatimes

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
No more excuses! 9 goede redenen om toch te poetsen en op te ruimen
Sluiten