Redactie
Redactie Beauty september 4, 2014

No thigh gap? No problem!

Ooit gehoord van de ‘thigh gap’? Denk Barbie, denk gat tussen de dijen… Artsen waarschuwen voor dit schoonheidsideaal onder vrouwen: de zichtbare leegte tussen je dijen op het moment dat je voeten naast elkaar staan.

Social Media

De trend is komen aanwaaien uit (hoe kan het ook anders) Amerika, waar menig model en A-list actrice rondloopt met de thigh gap. Jonge vrouwen delen massaal foto’s van hun rolemodels via social media sites als Tumblr, Pinterest, Instagram en Facebook. Uiteindelijk posten ze ook foto’s van zichzelf, vaak alleen van hun onderlichaam, waarin ze apetrots hun gap showen.

Medisch specialisten trekken aan de noodrem. Vrouwen zijn namelijk bereid extreem te diëten en trainen voor de felbegeerde ruimte tussen de benen. Ze worden bijgestaan door heuse wikiHow sites en youtube video’s met de titel ‘Thigh Gap Challenge’. Er werd (en wordt) gevreesd dat veel jonge vrouwen een eetstoornis ontwikkelen.

Onhaalbaar schoonheidsideaal

Wat deze sites er niet bij zeggen, is dat een thigh gap gewoonweg voor bijna niemand haalbaar is. Slechts een paar procent van alle vrouwen heeft van nature ruimte tussen haar dijen, de rest moet streng diëten in de hoop dat haar anatomie meewerkt. Een laag vetpercentage is geen garantie voor een thigh gap.

Tegenbeweging

Gelukkig is daar social media met de heerlijke reacties van echte vrouwen die trots zijn op hun rondingen. Foto’s van celebrities die geen thigh gap hebben, zoals Christina Hendricks, Kim Kardashian, Rihanna, Beyoncé, en Katy Perry worden fanatiek gedeeld. Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de Tumblr pagina Touching Thighs en de Pinterest pagina No Thigh Gap No Problem.

Gelukkig worden vrouwenlijven zoals die van Beyoncé en Kim steeds meer omschreven door media en massa als prachtig. En krijgen ‘echte’ lijven initiatieven soms al meer likes en volgers dan de onhaalbare ‘idealen’.

Waar het werkelijk om draait is dat vrouwen een gezond lichaamsgewicht nastreven en hun lichaamsbouw leren accepteren. De meeste vrouwen hebben nu eenmaal geen gapende ruimte tussen de dijen. Gelukkig maar…

Meer van dit soort mooie initiatieven lezen? Wat dacht je van deze mooie Plussize kalender en de documentaire van deze prachtige vrouw.

Reageer op artikel:
No thigh gap? No problem!
Sluiten