Redactie
Redactie Lifestyle 1 juli 2015

‘Nog altijd zijn volle vrouwen te weinig zichtbaar in de media’

‘Ik ben altijd vol geweest. Daar heb ik nooit problemen mee gehad. Ik ben blij met wie ik ben. Wees trots op wie je bent en waar je voor staat. Dat is precies wat Sweet about Me haar lezers wil meegeven.’

Was getekend, Simone Pastoors. Moeder van een twaalfjarige zoon en oprichter en hoofdredacteur van Sweet about Me: het nieuwe online magazine voor de volle vrouw.

Dahaaaag dieettips

‘Dik’ is een woord dat je niet zal tegenkomen op de site. Maten trouwens ook niet, daar doen ze niet aan. De site is bedoeld voor iedereen die zich aangesproken voelt, daar hangt geen maat aan, vindt Simone. Dieettips, toevallig? ‘Nope, die zijn ook uit den boze. Los van het feit dat diëten niet werkt, past het ook niet bij onze overtuiging van tevreden en trots zijn op jezelf.’ De naam Sweet about Me doet dat duidelijk wél.

Emancipatie

Feit: meer dan 50 procent van de Europese vrouwen draagt maat 42 of groter. Sweet about Me wil ‘bijdragen aan de emancipatie van de volle vrouw’. Een emancipatie die volgens Simone al een paar jaar gaande is, maar nog niet voldoende. ‘Nog altijd zijn volle vrouwen te weinig zichtbaar in printbladen, op tv en op de catwalk,’ vindt ze. ‘Het maatje-meer (‘ik heb zo’n hekel aan dat woord’) moet nog veel prominenter vertegenwoordigd worden.’ Steeds meer merken zijn de laatste jaren een plus-size of curve collectie gaan voeren. Deze collecties lopen in zowel de stenen winkels als in de webwinkels het best. Dat zegt voldoende.

Sweet about Me is nog in de experimentele fase, maar de reacties tot dusver zijn enorm positief. ‘Eindelijk, hier heb ik op zitten wachten!’, mailde een ‘volle’ blogger Simone de dag na de lancering. ‘Die heb ik meteen aangenomen, haha.’

‘Bredere’ focus

Niet alle content heeft een directe lijn met vol zijn – het kan ook gewoon ‘leuke, lekker leesbare content’ zijn. Simone: ‘Wereldwijd geven tal van plus-size bloggers de volle vrouw een gezicht en een stem. In Nederland zijn dat onder andere Edith Dohmen van Style has no Size en Hermina de Vries van Wondervol. Maar deze bloggers richten zich vaak vooral op beauty en puur plus-size gerelateerde content. Wij richten ons daarnaast ook op reizen, lifestyle, musea en gezondheid: van tips van een volle yogalerares, de nieuwe plus-size collectie van Mart Visser, de opkomst van foodtrucks tot een blog vanaf Oerol – en alles daartussenin.”

De grootste plus-size shop

Met nog een extra plus: binnenkort is het ook mogelijk om via de site te shoppen bij alle plus-size winkels in Nederland. Alle websites waarop je plus-size kunt shoppen worden op de site onder in één grote plus-size shop gehangen.

Betekent de term plus-size dat je minder mooi bent? Absoluut niet! Deze modellen bewijzen het.

Reageer op artikel:
‘Nog altijd zijn volle vrouwen te weinig zichtbaar in de media’
Sluiten