Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 24 nov 2018

Dít maakt ons volgens onderzoek nog gelukkiger dan seks

Seks is leuk en aardig, maar er is één ding dat ons nog veel gelukkiger maakt. En het is niet chocoladetaart en nee – ook niet wijn. 

Rollebollen

Blijkbaar worden we van een kortdurend woon-werkverkeer het allergelukkigst. Althans, kleine slag om de arm: dat geldt voor mensen die in Londen wonen. Niet zo gek ook, want daar is de gemiddelde werknemer 39 minuten onderweg om van huis naar werk te komen. Tel daar het gedrang, geduw en drukkende gevoel van haast bij op en het is ook weer niet zo héél verwonderlijk dat mensen nog tevredener worden van een korte reis naar huis dan van een potje rollebollen.

Gelukkig

Het onderzoek werd door Time Out onder 3000 Londenaren gedaan. Van hen gaf 82% aan dat ze zich in de afgelopen 24 uur op een bepaald moment gelukkig voelden. Dat getal schoot met 2% omhoog wanneer ze in die 24 uur seks hadden gehad, maar steeg pas echt aanzienlijk wanneer ze die dag een korte reis van huis naar werk erop hadden zitten. En met kort bedoelen we hier niet eens een fietstochtje van tien minuten, maar: 15 tot 30 minuten met het openbaar vervoer.

Slechte conditie

Al eerder werd aangetoond dat mensen die dichtbij hun werk wonen over het algemeen een stuk tevredener zijn met hun leven. Mensen die veel en lang onderweg zijn ervaren meer stress doordat ze meer tijdsdruk ervaren. Bovendien hebben mensen die ver van hun werk wonen vaker een slechte conditie en overgewicht. Als je dus lang onderweg bent en daar niks aan kan veranderen, zit er maar één ding op: heel. veel. seks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dít maakt ons volgens onderzoek nog gelukkiger dan seks
Sluiten