Nogal… aparte wetten van andere landen

Op vakantie? In sommige landen gelden nogal… aparte wetten. Handig om te weten, je wilt geen boete voor plassen in de zee, nietwaar?

Zwitserland

Ben je in Zwitserland en moet je ’s nachts nodig? Het toilet doortrekken mag pas de volgende ochtend; na 10 uur ’s avonds is dit verboden.

Italië

Een bezoekje aan Milaan brengt een glimlach op je gezicht. Da’s maar beter ook, want ténzij je een ziekenhuis of begrafenis bezoekt, schrijven de lokale regels voor dat je te allen tijde vriendelijk kijkt.

Griekenland

Op hakken flaneren bij oude bezienswaardigheden in Griekenland? Ze zijn daar veel te bang dat je de momumenten beschadigt, dus word je verplicht om schoenen zonder hakken te dragen op deze plekken.

Engeland

In Engeland mag je niet doodgaan in The House of Parliament, de Engelse Tweede Kamer. O, en als je je hond meeneemt, laat hem dan niet seksen met de hond van de koninklijke familie. Huisdieren van gewone komaf mogen ‘het’ niet doen met de royal huisdieren.

Portugal

Knappe agent die dit kan zien, maar in Portugal is het officieel verboden te plassen in de oceaan.

Spanje

Even een tripje naar de supermarkt doe je in Spanje het beste met goede schoenen; rijden met je slippers aan is namelijk een overtreding.

Thailand

Al je onderbroeken in de was? Dan kun je in Thailand beter binnen blijven. Zonder ondergoed mag je namelijk het huis niet verlaten.

Duitsland

Rij je midden op de Autobahn, zit je opeens zonder benzine. Op zich al vervelend genoeg, maar in Duitsland ben je dan ook nog eens in overtreding. Zonder benzine op de Autobahn zijn, mag namelijk niet.

Frankrijk

Of de wet uit 1910 nog steeds echt wordt nageleefd is de vraag, maar in Frankrijk mag je eigenlijk niet zoenend afscheid nemen op treinperrons. Juist… Zwaaien en een handje dan maar. Koop je er een varken, dan mag je deze niet Napoleon noemen. Het is maar dat je het weet.

Weet je trouwens dat ze zich er in het buitenland over verbazen dat alleen zwangere vrouwen hier in de grachten mogen plassen? Yep, zij mogen dat wel, maar natuurlijk alleen in geval van (hoge) nood.

Nog meer dingen die in het buitenland niet mogen? Die lees je hier! >

Meepraten over dit artikel? Ga naar Facebook!

Reageer op artikel:
Nogal… aparte wetten van andere landen
Sluiten