Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 23 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit noodpakket samengesteld door een ‘onvoorbereide moeder’ is geweldig

Nachtmerrie: je kind ligt net poedeltjenaakt op een verschoontafel in een openbaar toilet, wanneer je erachter komt dat je bent vergeten je luiertas bij te vullen met nieuwe luiers en doekjes. Shit. Letterlijk.

Deze vrouw maakte het mee en liet in een openbare wc een noodpakketje achter voor de volgende ‘onvoorbereide moeder’.

Noodpakket

In het noodpakketje zaten luiers en doekjes, en een briefje met de volgende tekst: ‘Ik zat ooit in precies dezelfde situatie met een baby met enorme diarree en GEEN LUIERS of DOEKJES! Een absolute ramp. Voor het geval dat jij je ook in zo’n situatie bevindt, ik heb wat luiers en doekjes meegenomen om je te redden!
Liefs, de onvoorbereide moeder.’

Totaal geen verwijt naar andere moeders, gewoon een persoonlijke ervaring en een noodpakketje om anderen uit de brand te helpen. Hoe lief.

LEES OOK: Moeder plaatst bericht over het huishouden dat al 12.000 keer is gedeeld

Spreading the love

Het pakketje werd gevonden door Merissa Shayler, die zelf moeder is van een kind van drie en een baby van zes maanden, die het postte in de Facebookgroep van moeders uit de buurt. Merissa zat niet per se in een noodsituatie op het moment van vinden, maar herkende de nachtmerrie die de onbekende vrouw op het briefje beschreef. ‘Het zou geweldig zijn als ik op dat moment zo’n noodpakketje had gevonden’, vertelt ze. ‘Dat ik het pakketje nu vind, herinnerde me aan het feit dat er moeders zijn die anderen willen helpen en steunen, en die toegeven dat het niet altijd over rozen gaat. Het moederschap kan soms eenzaam zijn. Moeders veroordelen elkaar tegenwoordig zo als het aankomt op opvoeden, dat het moeilijk is om moeders te vinden met wie je het goed kunt vinden en met wie je dit soort dingen kunt delen.’

Lief zijn voor elkaar

Beeld je even in hoe de wereld eruit zou zien als iedere vrouw zich zou gedragen als ‘de onvoorbereide moeder’, in plaats van dat er moeilijk wordt gedaan over iedere tekortkoming. We doen allemaal ons best en af en toe mogen we dat best even erkennen. Dit pakketje is in ieder geval een prachtig voorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme