Redactie
Redactie Lifestyle 27 dec 2014

Nooit meer ‘grrr-geluiden’, want zo ruim je je kerstlichtjes op

Poe… Die kerstdagen zijn achter de rug en we kunnen nog heel even genieten van die prachtige boom. Maar straks moeten we ‘m toch echt aftuigen. En daar heb je dus geen zin in. Die ballen veilig opbergen is één, maar die kerstlichtjes eruit halen en opruimen, daar zie je me toch een partij tegenop! Psst, wij hebben tips…

Dat we hier nog nooit eerder aan hebben gedacht! Nu wordt het opruimen zelfs bijna leuk en kunnen we volgend jaar fluitend die kerstlichten in de boom wikkelen.

1. Gebruik een kledinghanger

Wel een stevige, want die buigzame hangers kunnen makkelijk breken. Er is geen speciale manier voor, maar haal in ieder geval de transformators van het lichtsnoer en gebruik één snoer per hanger. Wind ‘m om de hanger heen en plak het begin en einde vast met duck tape, zodat het snoer niet loskomt.

2. Knip een stuk karton uit

Koop een opbergbox en knip een stuk karton uit kleiner dan de bodem van de box. Wikkel hier je lichten omheen en leg ze in de box. Zo heb je alle kerstlichtjes in één box en heb je volgend jaar geen last van in elkaar geknoopte snoeren. Wat een verademing…

3. Tiewrap de snoeren!

We zijn er dol: tiewraps. Altijd handig om in huis te hebben en niet duur. Wat moet je doen: wikkel het lichtsnoer om je handpalm en je elleboog en maak een cirkel van de lichten. Tiewrap het snoer op 4 verschillende plekken en berg ‘m op! Hier worden we blij van.

4. Eet heel veel Pringles!

Wie kent ze niet, die chipskokers? Haal de deksel eraf en snijd de onderkant eraf. Haal het snoer via de bovenkant naar onderen en herhaal dit net zolang tot het snoer eromheen zit gewikkeld. Een kind kan de was doen.

5. Rol een krant op

Rol een krant op en wikkel daar het lichtsnoer omheen. Zo wordt het snoer compact en ben je volgend jaar dolblij als je ze ‘m uitrolt! Wees wel voorzichtig met alle technieken, want kerstlichtjes zijn nogal fragiel natuurlijk.

6. Zo zet je die kerstboom buiten

Dit heeft niets met de lichtjes te maken, maar we weten zeker dat je hier toch heel gelukkig van wordt (althans, wij wel). Lichtjes opbergen is vast niet je favoriete bezigheid, maar dennennaalden uit het tapijt vissen, is misschien nog wel erger. Wat dacht je van de HappyTree Bag? Hijs deze over je kerstboom en breng ‘m moeiteloos (zonder prikkende naalden in je handen!) naar buiten. Haal de zak er wel weer af, zodat je de hoes volgend jaar opnieuw kunt gebruiken. Wat een uitvinding.

Reageer op artikel:
Nooit meer ‘grrr-geluiden’, want zo ruim je je kerstlichtjes op
Sluiten