Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid februari 28, 2017

Nooit meer last van een kater? Dat wordt nu werkelijkheid met deze uitvinding

Een avondje boozen wordt de volgende dag genadeloos afgestrafd met een zwaar hoofd, een droge mond en benen die honderd kilo per stuk lijken te wegen. Hallo, kater! Volgens deze wetenschapper is die kater over enkele tientallen jaren verleden tijd. Klinkt ons als muziek in de oren, ook al zijn we dan al diep bejaard!

We stuiten regelmatig op interessante onderzoeken maar toen we dit onderzoek lazen werden we wel heel erg enthousiast. Ongegeneerd drinken, zonder daar een kater aan over te houden? En dat volgens de wetenschap. Maar hoe dan?

LEES OOK: Wie geen alcohol drinkt, gaat jonger dood

Doorzakken op je oude dag. Mag!

Neuropsycholoog David Nutt denkt de oplossing gevonden te hebben. Sinds 2014 is de beste man bezig met het onderzoeken wat de bestanddelen van alcoholische versnaperingen zijn en hoe die uitwerken op het menselijk lichaam. Dit doet hij met synthetische alcohol, een stofje waar je dronken van wordt maar geen kater van krijgt. Hij gelooft er zo heilig in, dat hij patent heeft aangevraagd op ongeveer negentig verschillende samenstellingen met het stofje, en denkt dat we in 2050 allemaal kunnen borrelen zonder de volgende dag een enorme kater te hebben. Kunnen we op onze oude dag tóch nog ongegeneerd doorzakken, zonder dat ons ouwe stramme lijf de volgende dag (nog meer) protesteert.

Nul calorieën

Niet alleen denkt Nutt dat hij met de synthetische alcohol katers kan bestrijden, hij beweert ook dat zijn uitvinding maagproblemen kan terugdringen, net als agressieve reacties die sommige mensen van alcohol krijgen. Daarnaast kunnen volgens Nutt met zijn alcohol-specialiteit ‘bijwerkingen’ als balansproblemen, gewichtstoename (omdat er nul calorieën in zitten) en verslaving voorkomen worden. Ook word je niet nóg meer dronken van bijvoorbeeld acht drankjes dan van vier. Is het al bijna 2050? Ah, toe.

Dit is precies waarom vrouwen steeds meer alcohol drinken

Science of Us

Reageer op artikel:
Nooit meer last van een kater? Dat wordt nu werkelijkheid met deze uitvinding
Sluiten