Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 26 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

90’s kind? Deze dingen deed jij vroeger waarschijnlijk met je vrienden!

Als je een jaren ’90 kind bent, kijk je soms terug naar die tijd en denk je na over de dingen die je samen met je vrienden deed. Let’s be honest: een kind zijn in de jaren ’90 was heerlijk, wat een geluk dat we dat mochten meemaken.

Soms zou je willen dat je even terug kon naar je jeugd – al was het maar voor een weekje. Als je het genoegen had om in die tijd op te groeien, deed je waarschijnlijk het grootste deel van de tijd de volgende dingen:

1. MSN

Direct na schooltijd ging je weer op MSN om verder te kletsen met je BFF. Dat deed je dan niet alleen in de chat zelf, maar ook op een manier zodat iedereen het mee zou krijgen: lekker met elkaar kletsen door on- en offline te gaan.

2. Doen, durven of de waarheid

Doen, durven of de waarheid was ook iets wat je fanatiek met je vrienden deed. Nog leuker als je crush ook mee ging doen.

3. Brieven schrijven

Ook al zag je je BFF elke dag op school, jullie schreven ook fanatiek brieven aan elkaar. Het liefst geschreven met glitterpennen op Diddl-blaadjes met een geur.

4. Shoppen

Een middagje naar de stad om zoveel mogelijk uit je kleedgeld te halen. Er stond toch zeker wel een hele rits aan merkkleding op je wensenlijstje. Die ene 96 broek van G-star bijvoorbeeld, zo cool.

5. Simsen

Samen achter de computer zittend, speelden jullie middagen lang Sims. Jullie grootste goal was om zwanger te raken met je Sims poppetje (en te bevallen, maar dat ging nog vaak mis). Jullie wisten ook alle codes om meer geld te krijgen: motherlode, kaching, noem maar op.

6. Peper- en zoutvaatje vouwen

Met een simpel papiertje en nog geen 5 minuten vouw-werk, hadden jullie uren plezier. Hoe vaak? Welke kleur? En op het vakje waar de ‘kiezer’ op uitkomt, stond dan een jongensnaam waar de ‘kiezer’ stiekem verliefd op zou zijn.

7. Naar de videotheek

Samen met je vriendin op de fiets naar de videotheek om een video te huren.

8. CD’s branden

Of nou ja, het branden liet je aan je vader over. Maar de liedjes verzamelen (en op de CD schrijven!) was iets wat jullie mochten doen.

9. Fotoshooten

Je verkleden, mooi opmaken en gaan! Het voelde net of jullie echte modelletjes waren.

10. Love-meter

Was je vriendin verliefd op Bas? Dan moest natuurlijk eerst even worden berekend hoeveel procent ze een match was met je lover. Bas loves Elisa werd dan opgeschreven, vervolgens moesten jullie kijken hoeveel van de letters uit het woord ‘loves’ in jullie namen voorkwamen:

vroeger-vrienden

11. McDonalds of Aldi

In elk tussenuur waren jullie in de McDonalds te vinden, al gingen jullie ook wel eens naar de Aldi voor een frikandelbroodje en Golden Power.

12. Strijkkralen

Kunstwerken maken met strijkkralen was ook iets wat jullie graag deden.

13. Nog met barbies spelen

Niemand, maar dan ook niemand mocht weten dat jullie nog met barbies speelden. Ze lagen dan ook in een special doos op je slaapkamer die andere (wat minder goede) vriendinnetjes niet zo snel zouden zien.

14. Sexy pagina’s in de Hitkrant of Break Out lezen

Als jullie alleen boven aan het ‘spelen’ waren, gingen jullie ook regelmatig de sexy pagina’s uit de Hitkrant en de Break Out lezen. Waren jullie weer helemaal op de hoogte hoe je nou eigenlijk moet tongzoenen.

15. Buiten skeeleren

Je was altijd veel buiten te vinden samen met je vrienden. Uren buiten skeeleren – vooral ook zonder bescherming, want dat zag er allesbehalve cool uit.

16. Posters uit bladen halen

Al hing je kamer er al vol mee, je hield alle posters in de gaten en ruilde ze ook regelmatig met vrienden.

17. Showtje geven

Samen met je BFF bereidde je een show voor: een prachtige (vonden jullie zelf) choreografie op jullie favoriete hit, die jullie ook nog eens zelf gingen zingen.

LEES OOK: Een dag uit het leven van een kind in de jaren ’90 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme