Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 15 nov 2017

Deze nostalgische kinderseries doen je aan je eigen jeugd denken

Ben je net als een groot deel van het Famme team opgegroeid in de jaren ’80 dan blijft het leuk om samen met jouw kleine spruit te kijken naar kinderseries die je vroeger zelf ook keek. Het is allemaal veel flitsender en sneller nu, maar een aantal gouwe ouwe klassiekers hebben de tand des tijds doorstaan. Kijk daarom samen op Netflix naar deze klassiekers. Origineel of voorzien van een nieuw laagje vernis.

Pieter Konijn

De boekjes van schrijfster Beatrix Potter stammen al uit 1904. Grote kans dat jij of je grootouders de kleine boekjes met de avonturen van Pieter Konijn in huis hadden. Op Netflix vind je 3 seizoenen aan afleveringen over Pieter Konijn die met zijn moeder en zusjes in een konijnenhol woont en allerlei avonturen beleeft.

Kameleon

De kinderboekenserie Kameleon van schrijver Hotze de Roos uit de jaren ‘50 was vooral populair onder jongens en staat vast nog wel tussen de kinderboeken van je ouders of grootouders. De Kameleon is de naam van de boot waarmee de Friese tweeling Sietse en Hielke avonturen beleven. Er staan 2 mooie films uit 2003 en 2005 op Netflix.

Nijntje

via GIPHY

Dankzij Dick Bruna zijn prentenboekjes, daaropvolgend de films, musicals, knuffels, speelgoed en het museum, is ieder kind wel opgegroeid met Nijntje. In de verhaaltjes staan vriendelijkheid en educatie centraal. Op Netflix kun je samen met je kleintje kijken naar 4 seizoenen aan afleveringen van Nijntje en haar vriendjes.

Barbapapa

via GIPHY

De vrolijke tekenfilm Barbapapa werd in de jaren ‘70 al uitgezonden dus grote kans dat ook jij je hebt verwonderd over deze bijzondere familie, onder leiding van Barbapapa. Na de “huup, huup, Barbatruc!” veranderden papa, mama en hun zeven kinderen van gedaante. De eerste 2 seizoenen van de originele serie staan op Netflix.

Buurman & Buurman

Eind jaren ‘70 werd de Tsjecho-Slowaakse poppenanimatieserie ontwikkeld, die gaat over de 2 charmant-onhandige buurmannen Pat en Mat. De constante herhaling van zelf veroorzaakte problemen die altijd wel weer worden opgelost (“A je to!”) is bij veel kinderen nog altijd populair. Sinds [Vanaf] woensdag [15 november] staan er maar liefst 4 seizoenen van de klussende buurmannen op Netflix.

Inspector Gadget

Inspector Gadget was vanaf de jaren ‘80 op tv te zien en populair om zijn fantastische gadgets die verschenen uit zijn trenchcoat, hoed en stropdas. De originele serie kreeg nog vele spin offs, waaronder 2 seizoenen uit 2015 die op Netflix staan.

Troetelbeertjes

via GIPHY

De care bears, oftewel Troetelbeertjes, waren van oorsprong personages op wenskaarten. In de jaren ‘80 kregen de schattige beertjes een eigen animatieserie. Met ieder een eigen prent op hun buik en de magische spreuk “troetelbeertjes straal” sturen ze liefde en plezier hun wereldje in. Op Netflix vind je 3 seizoenen en 5 films over de pastelkleurige beertjes en hun avonturen.

Rupsje Nooitgenoeg

via GIPHY

Sinds de jaren ‘90 is het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle een bestseller en populair onder kleuters. Het boek gaat over een rupsje dat honger heeft en blijft eten totdat hij zich ontpopt tot een mooie vlinder. Op Netflix vind je de serie, verteld door Carice van Houten.

Kikker & Vriendjes

Schrijver Max Velthuis bedacht Kikker in de jaren ‘90 en de boekenserie gaat vooral over het sociale aspect tussen Kikker en zijn vrienden. Ondanks dilemma’s, is er altijd een oplossing dankzij de behulpzaamheid en positiviteit van de karaktertjes. Op Netflix vind je 1 seizoen van de vrolijke kikker en zijn vriendjes Varkentje, Eend en Haas.

LEES OOK: Genoten van de nostalgische kinderseries? Dit zijn de leukste kinderfilms die je samen wilt kijken.

Reageer op artikel:
Deze nostalgische kinderseries doen je aan je eigen jeugd denken
Sluiten