Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 18 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Drukke moeders opgelet: 5 manieren om meer in het nu te leven

Het is niet niks om naast al je verantwoordelijkheden in het moment te leven. Negen van de tien keer zit je met je hoofd bij je to do-lijstje en lukt het je nauwelijks om echt te genieten van je gezin. Niks geks aan, maar wel een béétje zonde.

We verzamelden vijf trucjes die in no time terugbrengen naar het moment. Omdat in het hier en nu leven alles een stukje leuker maakt.

1. Kies er bewust voor om de boel de boel te laten

Natuurlijk heb je je verplichtingen en moet er een hoop geregeld worden, maar laat je to do lijstje op een gegeven moment voor wat het is.

Of je nu een werkdag achter de rug hebt of de hele dag kinderen hebt rondgereden en wasjes hebt gedraaid, uiteindelijk mag (lees: moet) je stoppen.

Kies een tijdstip voor jezelf en laat al je verplichtingen vanaf dit moment los. De rest komt morgen wel. De energie die je kiest voor de rest van de dag is heel belangrijk en heb je voor een groot deel zelf in de hand.

Bewust kiezen voor loslaten maakt dat je meer controle hebt over je gedrag en humeur. Leg dus niet alleen je telefoon weg en doe alsof, maar maak iedere dag bewust de keuze.

15 tips om je werkdag een stuk aangenamer te maken

2. Houd je aan je afspraken

Maak afspraken met jezelf over het beantwoorden van mailtjes, telefoongebruik en aanwezigheid. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je je telefoon tijdens het avondeten helemaal weglegt, dat je ‘m niet gebruikt tijdens de hockeywedstrijden van je kind of dat je niet opneemt tijdens het film kijken of voorlezen.

Prioriteiten, prioriteiten. Als je een middagje spendeert met je kind, wees dan aanwezig. Als in écht aanwezig.

Moeder waarschuwt na overlijden zoontje: ‘Maak je niet te druk om de kleine dingen’

3. Visualiseer de moeder die je graag wil zijn

En nee, daarmee bedoelen we niet dat je jezelf moet vergelijken met die ene ‘perfecte’ moeder die je altijd benijdt op het schoolplein. Vraag jezelf eens af hoe zou je graag wil zijn voor je kinderen, en welke normen en waarden je hebt.

Wees realistisch, want door onrealistisch te denken en jezelf te visualiseren als een soort modelmoeder, word je juist minder bewust van het hier en nu.

Bereiken wat je wilt? Zo leer je te manifesteren wat je wilt

4. Accepteer dat het niet altijd goed zal gaan

Hoe hard je het ook probeert, er komt af en toe iets tussen. Een crisis op werk, een echt belangrijk belletje of een berichtje dat je nú moet beantwoorden. Het gebeurt. Geen probleem uiteraard, zolang je na dat berichtje/belletje/crisisje maar weer terugkomt en aanwezig bent.

Luister naar de verhalen van je kind als hij thuiskomt van school, kruip lekker op de bank en lees een boekje voor of neem uitgebreid de tijd om een keertje samen te lunchen. Geniet van quality time met je gezin en laat je niet te veel meeslepen in al het andere.

Last van spanning? 8 simpele manieren om even te ontladen

5. Reserveer tijd samen

Een van de simpelste manieren om alle stress even te vergeten, is spelen met je kinderen. Stort je even vol in de barbies en actiefiguren, of speel eens een videospelletje mee; simpelweg plezier met ze hebben doet wonderen.

Door je samen met hen in hun kinderlijke wereld te wanen, leef je makkelijker vanuit je hart, in plaats van uit je hoofd.

Mindful worden in 10 stappen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fatherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Drukke moeders opgelet: 5 manieren om meer in het nu te leven
Sluiten