Nuchtere vriendinnendates voor Dry January

Januari is de maand van goede voornemens en voor velen dan ook hét moment om mee te doen aan Dry January. Wereldwijd slaan vrouwen een maand lang alcoholische versnaperingen af. Er heerst echter wel een tikkeltje paniek, want wijntjes drinken met vriendinnen is een activiteit op zich. Dus hoe komen jij en je vriendinnen deze droge januari door?

Naast het feit dat een alcoholvrije maand veel gezondheidsvoordelen kent – beter slapen, afvallen en overall minder drinken – kun je jezelf ook motiveren door de volgende dates met vriendinnen in te plannen. Deze zijn zo leuk, dat jullie niet eens meer aan dat glaasje rode vino denken!

Mocktail avond

De gezelligheid tijdens vriendinnen avonden hebben jullie echt niet te danken aan alleen de alcohol. Het zit ‘m toch ook vooral in elkaars gezelschap. Laat jullie wekelijkse wijndate gewoon lekker in jullie agenda staan, maar ruil de wijnflessen simpelweg in voor non-alcoholische drankjes. Er zijn talloze mocktails die jullie uit kunnen proberen. Wie weet rolt er wel een signature drink uit dit experiment!

Barhangen

Als jullie liever de deur uit willen, hoeven jullie natuurlijk niet te eindigen in een hip cafe of een fancy wijnbar. Een koffietentje of juicebar is net zo leuk!

Samen sporten

Nu jullie toch gezond bezig zijn, kunnen jullie er net zo goed een schepje bovenop doen! Ga samen een stuk wandelen, duik de sportschool in of volg een yogales. Niet alleen verzetten jullie je gedachte (wijn, wijn, WIJN) eventjes, ook versterkt dit jullie band, omdat jullie samen naar een doel werken!

Bordspelletjes

Bordspelletjes zijn altijd een goed idee wanneer het om groepsactiviteiten gaat. Haal die speldozen dus van zolder en organiseer een spelletjesavond. Als jullie iets nieuws willen proberen is het ook leuk om naar een escaperoom te gaan!

Spadagje

Na de drukke decembermaand is niets zo fijn als in alle stilte tot rust komen. Wat dachten jullie van een spadagje om jullie batterij flink op te laden?

11 typen vriendinnen waar je niet zonder kan

High tea

Niet alleen houden die liters thee jullie lekker warm tijdens deze winterse buien… Ook is het heel gezellig om onder het genot van allerlei zoete versnaperingen met elkaar te kletsen! Wanneer Dry January voorbij is kunnen jullie een high wine uitproberen (als jullie dat nog niet hebben gedaan).

Winterse activiteiten

Of jullie nu een avondje spenderen op de schaatsbaan of op een snowboard, het is super leuk om winterse activiteiten te ondernemen! Een actieve date kunnen jullie fijn afsluiten met een kop warme chocomel (zonder scheut likeur). Zin in iets minder actiefs? Een dagje Winter Efteling kunnen jullie fijn combineren met de kids!

Gezellig brunchen

Tijdens brunches wordt er – bijna – nooit alcohol geschonken. Begin jullie dag goed door uitgebreid met elkaar te eten en tafelen. Dit is ook een gelegenheid waar jullie de kids bij kunnen betrekken. Past een brunch niet goed in jullie agenda? Dan is een lunch of diner ook een goed idee natuurlijk!

Naar de bioscoop

Een filmpje pakken gaat meestal niet gepaard met alcohol. Het is fijn om even lekker te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je gedachten te verzetten. Geen fan van de bioscoop? Dan kunnen jullie natuurlijk ook een Netflix marathon zonder vino organiseren.

Wat vind jij de leukste activiteit voor vriendinnen? Deel het via het Mamaforum.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nuchtere vriendinnendates voor Dry January
Sluiten