Redactie
Redactie Eten 7 nov 2017

Nutella chocoladepasta past recept aan en het internet is daar heel boos over

‘Nee mama, ik wil geen Nutella op mijn boterham,’ said no kid, ever. En nu al helemaal niet meer, want tegenwoordig smaakt Nutella chocoladepasta stiekem anders. Lees: nóg zoeter.

Of je het nou wil of niet: kinderen zijn allemaal gek op Nutella chocoladepasta. De Italiaanse producent van de chocoladepasta, Ferrero, bevestigde onlangs dat ze het recept inderdaad veranderd hebben – nadat ze eerst niet op de aantijgingen wilden reageren. Dat mensen dat vermoedden, kwam doordat de pasta ineens aanzienlijk lichter van kleur was.

Meer melk, minder cacao, meer suiker

Inmiddels weten we waarom: Ferrero gebruikt meer melkpoeder en minder cacao in de pasta, niet in de laatste plaats omdat cacao steeds duurder wordt. Voor de cijferliefhebbers: in plaats van 7,5 procent zit er vandaag de dag 8,7 procent (magere, dat wel) melkpoeder in de chocoladepasta. Betekent dat dan ook dat er minder suiker in de pasta zit? Integendeel, dat percentage stijgt gezellig van 55,9 procent naar 56,3 procent.

Boycot Nutella chocoladepasta

Op Twitter gaan fans ondertussen los over hun onvrede over Nutella 2.0. Hier en daar wordt zelfs gesproken over een boycot. Het zou ons zeer verbazen als onze kinderen daar aan mee willen doen.

Voor als je je kinderen echt goed op stang wil jagen: 10 x gezonde (en heerlijke) snacks voor op school

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BuzzNews

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nutella chocoladepasta past recept aan en het internet is daar heel boos over
Sluiten