Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo zorg je ervoor dat de ochtend soepel verloopt met kids (en juist leuk wordt)

De ochtend kan nogal stressvol verlopen, we hebben er allemaal een helder beeld bij. Iedereen die ook maar een poging heeft gedaan om de deur uit te gaan met twee kids (mét kleren aan en hun tanden al gepoetst), zal weten waar we het over hebben.

Toch zijn er trucs die ervoor zorgen dat je ochtend wat relaxter zal verlopen. En wij delen die maar al te graag met je:

De ochtend begint de avond ervoor

Ha, dit klinkt ingewikkelder dan het is. Vooruit denken en voorbereid zijn helpt echt. Wanneer we zeggen dat de ochtend de avond ervoor al begint, bedoelen we dat een aantal dingen de avond vooraf al worden voorbereid. Wat voor kleding moet er klaar liggen voor morgen? Is het schoon? Gestreken? Ligt het klaar? Welke schoenen wil je kind aan? Zijn er nog sokken in the house? Liggen de sportkleren klaar? Alles wat de avond ervoor al kan worden voorbereid scheelt weer een hoop hectiek in de ochtend.

LEES OOK: 7 Montessori-manieren om je ochtend vlekkeloos te laten verlopen

Snacks

De volgende belangrijke stap is om al na te denken over het ontbijt en de lunch voor de volgende dag. Check wat er allemaal nog in huis is (en of dat nog genoeg is). Je hoeft het echt nog niet allemaal te smeren en klaar te leggen, maar zorg er wel voor dat je de volgende ochtend direct kunt beginnen. Grijp naar wat nodig is, smeer de boel en klaar is Kees!

DIY

Je kind kan (afhankelijk van zijn leeftijd natuurlijk) best zelf zijn lunch bereiden. Bovendien is dat leuk voor je kind, je geeft hem daarmee de leiding over zijn schooldag. Natuurlijk kijk je even mee om te verzekeren dat hij niet alleen Prince Ministars in zijn trommel stopt, maar over het algemeen is dit een goede manier om hem wat zelfstandigheid te geven. Stel bepaalde regels (zoveel granen, zoveel fruit, zoveel groenten), maar geef hem ook medezeggenschap. Werkt gegarandeerd. Sidenote: duik de avond van tevoren vast samen de keuken in, dit scheelt ‘s ochtends tijd en stress.

LEES OOK: Hectische ochtenden herkenbaar? Zo bespaar je flink wat tijd in de ochtend!

Een langzame start

De meeste (mini)mensen vinden het niet lekker om direct uit bed gesleurd te worden (wie wel..). Het kan helpen om een paar minuten voordat het tijd is om echt uit bed te gaan, je kind alvast te wekken. Doe dat vooral rustig aan, met veel knuffels en kusjes. Geef je kind genoeg tijd om rustig wakker te worden. Bespreek ook vooral tijdens het wakker worden wat voor leuks je kind allemaal gaat doen die dag.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme