Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle 22 september 2017

Het ochtendritueel van Marieke: ‘Soms sta ik vier verschillende ontbijtjes te maken’

Onlangs deelde hoofdredacteur Muriel in geuren en kleuren hoe haar ideale ochtendritueel eruitziet: gezonde muesli-bowl, een hit van Paolo Nutini op de achtergrond en tijd voor reflectie maken haar zielsgelukkig. Quaker vroeg jullie hoe je favoriete ontbijtje eruitziet en om deze vervolgens op Instagram te delen. Marieke de Boer (@madebymarieque) maakte de winnende foto en vertelt ons alles over haar ochtendritueel.

Ready, set, go!

‘Bij ons thuis is het ‘s ochtends altijd druk met drie kinderen. We staan om kwart voor 7 op en dan hebben we precies een uur de tijd om aan te kleden, ontbijtjes te maken en de deur uit te gaan. Iedereen vindt iets anders lekker, dus ik sta regelmatig vier verschillende ontbijtjes klaar te maken.’

Ontbijt met een bite

‘Ik ben lerares Frans, dus het is belangrijk dat ik genoeg energie heb om de dag mee te beginnen. Daarom vind ik het lekker om stevig te ontbijten. Een schaaltje havermout of kwark is de basis, waarmee ik heel fijn kan variëren. Mijn favoriete ontbijt bestaat uit magere kwark, waar ik vervolgens vers fruit in gooi. In de zomer is dat vaak meloen, wilde perzik en aardbeien. Ook voeg ik dan Havermout Muesli Noten toe voor een extra bite.

Kleurrijke foto’s

‘Is het wat kouder buiten, dan vind ik magere kwart te koud en ga ik voor een warm schaaltje havermout. Deze ontbijtjes lenen zich perfect voor een kleurrijke foto, die ik daarna op mijn Instagram zet. Mijn dochter is er vaak al zo op voorbereid dat ze me er regelmatig op attendeert dat ik nog even een foto moet maken. Die foto’s maak ik dan af met kleurige bloemen uit eigen tuin. Ik vind ontbijten nóg leuker als het er ook mooi uitziet.’

De ingrediënten van Mariekes favoriete ontbijt:

– magere kwark
– galiameloen
– wilde perzik
– aardbeien
– Quaker Havermout Noten
– zonnebloempitten

Hoeveelheden naar smaak. Schep de kwark in een schaaltje. Snijd het fruit in stukjes. Garneer de kwark met het fruit, de muesli en de zonnebloempitten.

Gefeliciteerd Marieke, jij hebt met je heerlijke ontbijtje een jaar lang gratis Quaker gewonnen. Don’t be sad als je niet gewonnen hebt, want je kunt nu hier jouw Quaker Morning Magazine gratis personaliseren en downloaden!

In samenwerking met Quaker

Reageer op artikel:
Het ochtendritueel van Marieke: ‘Soms sta ik vier verschillende ontbijtjes te maken’
Sluiten