Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Algemeen 19 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Ode aan alle opa’s en oma’s

Deze brief is gemaakt omdat het gezegd mag worden, of nee, móet worden, en dat kan niet vaak genoeg. We konden alles niet zonder jullie doen. Dit is een ode aan alle opa’s en oma’s, jullie verdienen het.

Opa’s en oma’s doen altijd alles voor je, maakt niet uit wat of wanneer je het nodig hebt. We hoeven geen seconde na te denken wanneer we er niet zijn en opa en oma aan het oppassen zijn. Precies omdat we weten dat ze het onder controle hebben. 


Duizend maal dank

Ze zijn er om te vieren; de verjaardagen, feestdagen, als de baby is geboren en tijdens alle hard times weten ze dat we extra handen nodig hebben. Ze helpen klussen in het nieuwe huis, maaien het gras, en het maakt niet uit hoe oud wij zijn: ze trakteren ons op ijs. 
Ze verzachten het als we streng zijn en vertellen onze kinderen niet alleen dat ze mooi en knap zijn maar ook slim, sterk, krachtig, grappig en vriendelijk. 


LEES OOK: Nieuw onderzoek zegt: kinderen moeten meer tijd doorbrengen met hun opa en oma

Namens ons allemaal

Namens alle ouders van de wereld: bedankt alle opa’s en oma’s, voor de toewijding, het geduld en de liefde. 

Voor alle cadeautjes die jullie meebrengen en ervoor zorgen dat de gezichten van onze kinderen meteen oplichten.


Voor het lekkerste eten ever maken (en dat er altijd genoeg is om het ook nog in te vriezen thuis).

Voor het vertellen van de leukste en grappigste verhalen.Voor het aan het lachen maken en het uren samen spelen met onze kinderen (en sorry voor de troep)

.

Voor het in huis halen van de favoriete snacks voor onze kinderen

.

Voor het invullen van de rol als dokters, taxi chauffeurs en beste vrienden.Voor het samen vissen, spelen, fietsen en wandelen met onze kinderen

.

Voor alle momenten wanneer jullie luiers verschoonden, onze baby’s voedden en snotneuzen afveegden.

Voor het altijd oppassen zodat wij ons ding konden doen zonder ons druk te hoeven maken om de kleintjes.Voor het aanleren van waardevolle levenslessen aan onze kinderen, van het omgaan met geld tot het hard werken en respectvol zijn.

Voor het kopen van de leukste kleren en nieuwe schoenen wanneer de kinderen het nodig hebben (en ook als ze het niet nodig hebben)

.

Voor het ophalen van de kinderen op school.Voor het ‘breken’ van onze regels in voordeel van onze kinderen, bij jullie mogen ze altijd opblijven

.

Voor het jezelf altijd vrijmaken als de kinderen even willen bellen

.

Voor het zingen van de leukste liedjes en daarmee het rustig maken van onze kinderen.

Als we de loterij wonnen..

We hebben het gevoel dat we jullie nooit kunnen teruggeven wat jullie voor ons hebben gedaan, en nog steeds doen. Weet dat we jullie waarderen en we dit niet zonder jullie konden doen, jullie zijn zo, zó geliefd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme