Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 24 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Een ode aan jullie, lieve papa’s

Een woord die veel betekenis kan hebben: bedankt. Het is belangrijk om eens stil te staan wat iemand voor je doet, om te beseffen dat het echt niet vanzelfsprekend is. Dit is een ode aan alle papa’s die ouderschapstaken overnemen zodra ze thuiskomen na het werk.

Jullie gaan naar je werk nog voordat wij allemaal uit bed gaan. Jullie missen ons en de kindjes terwijl jullie weg zijn en hebben een drukke dag. Jullie gaat naar veel vergaderingen en jullie hersenen werken de hele dag door. Jullie kunnen je daarnaast ook nog helemaal verdiepen in het onderzoek wat voor soort auto we moeten kopen. Bedankt, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

LEES OOK: Papadag: zo gaat het er echt aan toe met de man en zijn kind(eren)

Lieve papa’s

De hele dag hebben we gewacht om jullie weer te zien. Vooral omdat we jullie gezelschap gezellig vinden en alles net even wat leuker is als jullie er bij zijn. Maar ook omdat we net even extra handen nodig hebben, om eerlijk te zijn. Dat is de reden waarom – vanaf het moment dat jullie na een drukke dag werken binnenkomen – we je gewoonlijk begroeten met een kus en een snelle overdracht van de kleintjes. We weten dat dit leuker kan, lieve papa’s. De tijd dat jullie lekker onderuit op de bank konden gaan zitten tot het avondeten op tafel staat heeft nu plaats gemaakt voor chaotische uren voordat de kleintjes op bed gaan.

Hoewel we niet zeker weten hoe eerlijk de verwachting is dat jullie onmiddellijk van de ene in de andere baan overgaan, klagen jullie nooit. En meer dan dat, moedigen jullie het aan door ons te zeggen om even rust te nemen of door ons verzoek te beantwoorden en te helpen met koken.

Jullie betekent heel veel

Misschien beseffen jullie niet helemaal hoeveel dit voor ons betekent. Misschien zien jullie het alleen maar naar als een zinvolle tijd met de kids, die tijdens de werkweek voor jullie korter is dan voor ons. Net zoals wij vreugde vinden in de routine om de kinderen klaar te maken voor de dag, weten we dat jullie de speciale tijd koesteren voor het slapengaan.

We hopen dat jullie ook zien hoeveel dit voor onze kinderen betekent. Hoeveel plezier wij ook met ze hebben gedurende de dag, wij zijn niet jullie. Ze wachten de hele dag tot het moment dat jullie de auto op de oprit hebben geparkeerd – alsof jullie het niet zouden kunnen zeggen van die dikke knuffels en gejuich die jullie krijgen.

Toch denken we dat we beiden kunnen erkennen dat de avond ook een andere kant op kan gaan. Maar jullie deinzen niet terug als het één an die driftbuien-avonden is, en daar zijn wij jullie zó dankbaar voor. We hebben altijd geweten wat voor geweldige papa’s jullie zouden zijn. Nu weten we dat niet alleen op de momenten dat we samen het ouderschap handelen, maar ook op de momenten waarop jullie zorgen dat wij ons kunnen opladen.

We hopen dat jullie dit ook van jezelf weten. We zijn zeker niet de beste in jullie pauzes geven als jullie thuis komen. Terwijl jullie altijd bescheiden blijven door te erkennen dat jullie meer pauzes in je dag hebt dan ons, is het knap dat jullie die snelle omschakeling kunnen maken van werk- naar thuisleven. Elke keer weer.

Oogwenk

Tuurlijk zijn er dagen die in een oogwenk voorbijgaan. We kijken uit naar de tijd en het besef dat jullie bijna thuis zijn. Er zijn ook dagen dat het lijkt alsof het al bijna tijd voor jullie is om thuis te komen, maar wanneer het eigenlijk pas net middag is. We voelen ons zo bevoorrecht: het grootste deel van onze tijd brengen we door met onze kinderen, maar dankzij jullie krijgen wij aan het einde van de dag ook de tijd om onze energie aan te vullen.

Dit voelt heel dicht bij having it all – en dat is allemaal te danken aan hoe hard jullie werken. Overdag én ‘s avonds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme