Met deze oefeningen verbrand je evenveel calorieën als met hardlopen!

Hoewel hardlopen een prima manier is om conditie op te bouwen en calorieën te verbranden is deze manier van bewegen niet voor iedereen weggelegd. Daarom heeft Famme 5 oefeningen op een rijtje gezet die net zo effectief zijn!

LEES OOK: 7 Dingen die met je lichaam gebeuren na 5 minuten hardlopen

Kettlebell Swings

Wil jij je body flink aan het werk zetten? Haal je kettlebell dan tevoorschijn! Je verbrandt namelijk maar liefst 20 calorieën per minuut met kettlebell swings. Ideaal!

How to: 

Pak de kettlebell vast met beide handen richting je knieën. Buig je knieën, kantel je heupen en stoot de kettlebell naar voren tot je borst. Je armen moeten volledig gestrekt zijn. Span je spieren – vooral je buikspieren – goed aan gedurende de oefening! Herhaal de oefening 10 tot 25 keer (eventueel in sets!).

via GIPHY

LEES OOK: Sport je liever thuis? Met deze fitness tools haal je de sportschool in huis!

Roeien

Indoor roeien – via roeimachines in de sportschool – zorgt ervoor dat je 12 calorieën per minuut verbrandt. Voor deze oefening gebruik je je armen, benen én rug en als je ‘t goed doet span je je core ook nog ‘s aan. Daarom is indoor roeien een perfecte work out als jij je hele lichaam aan wil pakken. Op naar de sportschool!

via GIPHY

Burpees

Don’t shoot the messenger, maar deze killer oefening helpt je 14 calorietjes per minuut te verbranden. Ook geven burpees je metabolisme een ontzettende boost.

LEES OOK: 10 manieren om je metabolisme te versnellen

via GIPHY

Touwtje springen

Je hebt vast nog wel een springtouw op zolder liggen… En geloof me als ik zeg dat die goede oude tijd op het schoolplein ergens goed voor was. Je verbrandt maar liefst 13 calorieën met touwtje springen. Dus trommel je vriendinnen op en jumpen maar!

via GIPHY

Jump squats

Geen zin om urenlang in de sportschool door te brengen? Het enige wat deze oefening van je vraagt is 4 minuten tijd. Herhaal gedurende 4 minuten sessies van 20 seconden jump squats en 10 seconden rust om 13 calorieën per minuut te verbranden. You go girl! 

via GIPHY

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

RD

Reageer op artikel:
Met deze oefeningen verbrand je evenveel calorieën als met hardlopen!
Sluiten