Leanne Hansma
Leanne Hansma Gezondheid 9 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Simpele sportoefeningen om te doen tijdens je menstruatie

We hebben er niet altijd zin in: sporten terwijl de rode vlag uithangt. Toch schijnt een work-out tijdens je periode goed voor je te zijn, want helpt het onder andere tegen menstruatiekwaaltjes. Helaas werkt het niet altijd zo dat we zonder mokken doen wat goed voor ons is.

Maar met deze simpele oefeningen hoef je niet eens per sé je pyjamabroek om te wisselen voor een sportlegging. Dan moet het lukken toch?

Wandelen

Dat wandelen goed voor je is, wist je waarschijnlijk al wel. Dus waarom niet gaan wandelen als oefening tijdens je menstruatie. Ga lekker een stuk lopen en probeer een bepaald aantal stappen te halen per dag. Laat de hond uit, beweging is niet alleen goed voor jou maar ook voor je viervoeter. Of trek je stoute (hardloop)schoenen aan en ga een rondje joggen. Even naar buiten is ook nog eens goed voor een frisse neus en om je gedachten op wat anders te zetten. Geen zin om naar buiten te gaan? Maak gewoon een rondje door huis of kantoor.

Tip: Samen wandelen is nog gezelliger en als je lekker aan het praten bent heb je sneller je aantal stappen gehaald dan je denkt.

Klusjes

Ga een middag of ochtendje schoonmaken in huis. Stofzuigen, je bed verschonen, de vloer dweilen. Het klinkt misschien als iets waar je niet om staat te springen, maar wist je dat je nog best wel wat calorieën verbrand terwijl je het huis aan kant maakt? Een opgeruimd huis én je beweging gehad: win-win.
Staat boodschappen doen nog op je to-do list? Dat komt goed uit, want dat kun je ook lopend of met de fiets doen.

Fietsen

Boodschappen gaan doen met de fiets is dus een simpele manier om aan je beweging te komen. Pak niet alleen de fiets naar de supermarkt, maar laat ook op andere momenten eens wat vaker de auto staan. Breng je kids tijdens je maandelijkse feestje op de fiets naar school of neem tijdens de fiets naar het werk.

Traplopen

Hoe kom je makkelijker aan je sportmoment dan het nemen van de trap. Verruil de lift voor traptreden of loop thuis gewoon een paar keer per dag naar boven en beneden.

Yoga

Ook een fijne work-out als je ongesteld bent is yoga. Niet alle poses zijn even geschikt, maar over het algemeen zorgt het wel voor je beweging waardoor kwaaltjes als buikpijn minder worden. Én het geeft rust in je hoofd. Kun je helemaal zen deze week doorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme