Eva Dusch
Eva Dusch Kids 23 jun 2016

Oei! De film Finding Dory kan voor grote problemen gaan zorgen

Blok volgende week woensdag in je agenda! Want dan komt eindelijk het langverwachte vervolg op Finding Nemo uit (hoera!). De hoofdrolspeler is dit keer de vergeetachtige en mega-schattige blauwe vis Dory. Maar die cute-factor kan nog wel eens nare gevolgen hebben, zo weten we dankzij onze broers van Froot.

De kans dat jouw kind na het zien van de film ook zo’n schattige blauwe vis als huisdier wilt is best groot. And you can’t blame them. Toch kunnen we dit sterk afraden. Biologen vrezen met het uitkomen van de film namelijk op een enorme run op de zogenoemde ‘blue tang fish’. Ditzelfde gebeurde ook na de release van Finding Nemo. Mensen waren zó erg fan van de clownvis geworden, dat de vraag naar deze vis met 40% steeg. Vooral in de wateren rond de Filipijnen en Indonesië werd er massaal naar oranje-witte visjes gevist, wat er nog steeds voor zorgt dat de vis uit dreigt te sterven. Nu Finding Dory uitkomt, vrezen biologen voor eenzelfde effect.

Dit zijn alle 29 (!) Disney-films die uitkomen binnen nu en 2019>

Bron: Giphy

Help Dory te redden

Om op tijd actie te ondernemen is er een groep genaamd Saving Nemo opgericht om mensen massaal te waarschuwen en bewust te maken van dit probleem. We willen jullie dan ook oproepen om vooral te geniet van de film en de mooie blauwe vis lekker in de oceaan te laten zwemmen, daar waar hij hoort.

Staan jullie ook al in de startblokken voor de film? Praat mee op Facebook.

DIY: Wie maakt de mooiste vis van de zee?>

Reageer op artikel:
Oei! De film Finding Dory kan voor grote problemen gaan zorgen
Sluiten