Maaike Helmer
Maaike Helmer Body 9 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Oei, opletten: stress maakt je lelijker!

Grappig nieuwsfeit: onderzoek zegt dat veel stress niet alleen ongezond is (want dat wisten we natuurlijk al), je wordt er ook nog eens lelijker van!

Die lange, extreem drukke werkdagen met honderden afspraken, natuurlijk wist je allang dat die niet goed zijn voor je gezondheid. Je kunt er bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk en spanningshoofdpijn te krijgen. Maar wist je dat het je zelfs lelijker maakt?

Minder knap door cortisol

Onderzoekers kwamen erachter dat mensen duidelijke als minder aantrekkelijk werden ervaren door anderen als bij hen de cortisollevels (het stresshormoon) verhoogd waren. Waren de cortisollevels lager, dan werd de persoon juist als mooier ervaren, vooral omdat ze er ‘gezonder’ uitzagen. Hoe het dan exact komt dat personen met verhoogd cortisol minder ‘knap’ zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht zit het hem in de gezichtsuitdrukking? Of misschien verandert er letterlijk iets aan je uiterlijk als je gestrest bent? Hoe dan ook: van minder stress word je dus niet alleen gezonder, ook mooier.

Hiero, superhandig, 6 instant tips voor minder stress! >

Wat doe jij tegen stress? Praat erover mee op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oei, opletten: stress maakt je lelijker!
Sluiten