Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 26 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Oeps! Dus zó maak je de perfectie selfie (maak rechtsomkeert)

Een selfie maken doe je niet met één lucky shot. Ook niet met twee (tenzij je Doutzen Kroes bent). Nee, daar gaan meestal zo’n tien tot twintig takes overheen. En dan blijken we ze ook nog vaak verkeerd te maken #selfail.

Even voorop gesteld: selfies zijn niet ons favoriete ding. Het voelt vaak toch een beetje gek en gênant. Of ons zelfvertrouwen daalt niet zelden tot onder het nulpunt. Dat laatste beaamt ook de vooraanstaande Britse plastisch chirurg Rajiv Grover. Volgens hem zijn selfies niet zelden een trigger om uiteindelijk tot plastisch chirurgie over te gaan. Zo merkte hij zelf op bij zo’n 17% van zijn clientèle. Vinden wij nogal een zwaar statement om te maken, maar volgens hem ligt het probleem vooral bij het feit dat selfies ons ouder doen lijken. Vooral wanneer je richting de veertig gaat. Huh? Ja dus. Dit zou vooral komen door de verkeerde afstand en hoek van waaruit we foto’s maken. Het vergroot niet alleen je voorhoofd, maar legt ook focus op juist die delen van je gezicht die groter worden naarmate je ouder wordt, zoals je neus en mond. Selfies waarbij je omlaag kijkt, zouden je nek en hals weer rimpelig maken.

Perfectie, ja ja

Volgens de wetenschappelijke schoonheidsleer wordt een ‘perfect’ gezicht bepaald aan de hand van The Golden Ratio, een universele formule waarbij het draait om symmetrie en gelaatstrekken. Iets wat we gelukkig aan ons laars kunnen lappen als we schoonheid laten definiëren door jonge meisjes. Wanneer we ouder worden, raken deze verhoudingen vaak een beetje uit balans en komt de focus meer te leggen op -inderdaad- je voorhoofd, neus en mond. Iets wat volgens hem veel gebeurt bij het maken van selfies. Dus áls we ze dan maken, dan wel graag goed. Toch? Lees dan even verder.

Dit is de truc

Stoppen is helemaal niet nodig. We hebben er immers ook veel lol van en af en toe een leger aan likes binnenharken doet je ego goed (mag soms best hoor). Volgens de plastisch chirurg kunnen we de truc hoe het wél goed te doen afkijken bij celebrities en modellen: maak alleen foto’s van (ver) boven je hoofd of van de zijkant, waardoor je kaaklijn goed uitkomt en de focus goed verdeelt is over je hele gezicht. En gebruik vooral een selfiestick, want hierdoor stretch je ook nog eens de nek en krijg je een strakke kaaklijn. Het gerucht gaat zelfs dat Marlene Dietrich, juist vanwege deze reden, zichzelf alleen liet fotograferen van bovenaf. Het maakte van haar een instant sekssymbool. Dus kom maar door met die selfiestick.

Geen zin in al dat ijdele gedoe? Dit soort selfies blijven toch het leukst>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oeps! Dus zó maak je de perfectie selfie (maak rechtsomkeert)
Sluiten