Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 13 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Oeps: 1 op de 5 ouders heeft spijt van hun gekozen babynaam

Het uitzoeken van een babynaam is niet zelden een precaire zaak. Zo blijkt maar weer. Uit onderzoek van Mumsnet komt naar voren dat één op de vijf ouders spijt heeft van de naam die zij hun kind hebben gegeven. Een lullig grapje.

Spijt van babynaam

Volgens de statistieken heeft 25 procent van de ondervraagden spijt van de naam die ze aan hun kind hebben gegeven, omdat de naam in kwestie te vaak voorkomt (alwéér een Sophie, goh).

Elf procent zou de naam liever willen veranderen omdat veel mensen moeite hebben met het uitspreken of schrijven ervan. 20 procent van de ondervraagden heeft de naam nooit leuk gevonden, maar stond onder druk hem toch te kiezen (eh, van wie dan?!). De namen waar de ouders het vaakst spijt van kregen zijn Charlotte, Amelia, Anne, Daniel, Jacob, James en Thomas.

Worden jullie het niet eens over een babynaam? ‘Tinder voor babynamen’ biedt uitkomst

Eerste zes weken

En het is geen kwestie van maanden of jaren, want 32 procent van de ondervraagden heeft al in de eerste zes weken(!) spijt van de naam.

Bij 23 procent begon de spijt om de naam van hun kind toen hij of zij naar de kleuterklas ging. Twaalf procent van de ondervraagden wist eigenlijk voor de geboorte al dat de gekozen naam niet echt een succes zou zijn, maar koos ‘m toch.

Kersverse moeder: “Ik heb intens spijt van mijn dochters naam”

Ondanks de spijtbetuigingen zou toch maar 9 procent van de ouders die meededen aan het onderzoek daadwerkelijk de naam van hun kind(eren) willen veranderen.

Wat kinderen zelf van hun naam vinden? Misschien toch ook wel belangrijk: De meerderheid (55 procent) is er blij mee en maar 7 procent zou graag een andere naam willen hebben. Nou, dat valt gelukkig reuze mee.

20 x onvervalste oerhollandse jongensnamen én wat ze betekenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mumsnet.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oeps: 1 op de 5 ouders heeft spijt van hun gekozen babynaam
Sluiten