Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Gezondheid november 29, 2016

Wil je dochter zelf haar kleding kiezen? Dit is de oplossing!

Om de ochtenden enigszins rustig te beginnen, leg ik iedere avond na het voorlezen even de kleding voor de volgende dag klaar voor mijn schoolgaande meiden. Nu las ik alleen dat dit wel eens het vormen van een eigen stijl kan tegenhouden. Bovendien zou je met het zelf laten kiezen van de kleding de zelfstandigheid bevorderen.

Klinkt allemaal heel logisch maar mijn oudste meiden zijn 7 en 5 en hebben absoluut een eigen smaak. Het liefst combineren ze korte broekjes of rokjes met fel gekleurde maillots en shirts met kekke prints. Dat kan geestig zijn, maar er zijn momenten dat dat clowneske smaakje iets te veel de boventoon voert. Helemaal zelf kiezen is dus voor mij nog geen optie. Bovendien ben ik erg blij met de gewonnen tijd wanneer ik de kleding in de avond klaar leg.

Aantrekken wat je zelf wilt

Stappenplan

De website Stofzuigerzen wees mij echter op een wel heel leuke manier om de kinderen grotendeels zelf te laten kiezen en toch heel veel tijd te winnen. Hier het stappenplan dat wel eens voor heel veel plezier zou kunnen gaan zorgen.

1. Shoppen maar dan thuis

Kruip wekelijks gezellig op een vaste middag op het bed van het betreffende kind. Het is ‘shopmiddag’ dus dat wordt een feestje.

2. Leg alle kleding overzichtelijk klaar

Leg alle kleding duidelijk neer. Ik heb zelf alles per soort kleding in een aparte lade. Ik pak dus de lades uit de kast en zet ze op het bed. Voordeeltje is dat je ook de nog onopgevouwen schone was erbij kunt neerleggen. Dat scheelt weer vouw- en strijktijd en tijd is heilig voor moeders.
LEES OOK: Vergeet strijken. Zo haal je in een handomdraai kreukels uit je kleding.

3. Omstebeurt

Om de beurt pak je een kledingstuk. Samen zoek je vervolgens de kledingstukken die hierbij passen. Bijsturen alleen in noodgevallen.

4. Maak de setjes helemaal af

Dus leg ook riempjes en armbandjes, kettinkjes en zelfs haarelastiekjes bij de setjes.

5. Hang de setjes op

Gebruik per setje 1 hanger. Nu hou je niet alleen veel tijd in je week, maar ook veel ruimte in je kast over.

6. Een of meer weken

Mijn kinderen hebben niet genoeg kleding om meteen voor een maand klaar te zijn, maar iedere dag die je van tevoren kunt plannen is mooi meegenomen.

Ik heb het plan besproken met mijn dochters en die kunnen niet wachten tot het woensdagmiddag is en wij onze eerste fashion-middagje gaan beleven. En eerlijk gezegd ik ook niet.

Wil je niet alleen lief zijn met hippe kleding voor je kinderen maar ook voor de natuur? Lees dan hier hoe je die twee mooi kunt combineren.

Stofzuigerzen

Reageer op artikel:
Wil je dochter zelf haar kleding kiezen? Dit is de oplossing!
Sluiten