Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Mind 8 nov 2016

Oh nee, deze lullige uitspraken kunnen écht niet

Nee, we verzinnen ze echt niet zelf. Het zijn – ongelofelijk maar waar – opmerkingen die jullie daadwerkelijk zelf te horen kregen en instuurden. Wij staan er ook elke week weer van te kijken. Lees wat de Famme-lezeressen deze week met ons deelden.

Verloskundige vs gynaecoloog

Kim: Na een fantastische twintig weken echo begon ik met 21 weken ineens bloed te verliezen. Flink veel, ook. De verloskundige kwam langs, luisterde naar het hartje en ging weer weg. Het bloeden bleef, mijn zorgen groeide. Een paar dagen later belandde ik bij de gynaecoloog op de tafel. Die was hoogst verontwaardigd dat ik niet ingestuurd was en gelet op het aanhoudende bloedverlies en een onrustige baarmoeder, besloot ze de zorg over te nemen en de verloskundige daarvan in kennis te stellen. Een dag later ging de telefoon: of de overname door de gynaecoloog voor mijn eigen plezier was of dat er nu werkelijk iets medisch aan de hand was? Pardon? Nee, ik deed het voor m’n lol.’

Eten? Nah, 8 centimeter ontsluiting

Gemma: ‘Nee hoor mevrouw, u heeft echt nog geen weeën. We zien ze niet op de monitor. Uw eten is gewoon wat zwaar gevallen,’ zei de verpleegkundige. Na lang zeuren kwam toch de verloskundige langs. Wat bleek? Ik had 8 centimeter ontsluiting…’

Zei ze dat nou echt?!

Echo’s voor de lol

Esther: ‘Na 2 miskramen was ik weer zwanger, maar ik bleef maar bloedverlies houden. Omdat ik graag wilde weten of dit kindje er wel nog zat mocht ik telkens weer naar het ziekenhuis voor een echo: ik wilde het graag zelf even zien.. Zegt een verloskundige op een dag tegen me: Zeg, jij laat wel erg veel echo’s maken.. Die zijn er niet voor de lol he!’

Een botte schaar

Christel: ‘Na 50 minuten persweeën werd er wat gefluisterd tussen omstaand personeel. Mijn man en ik vroegen wat er aan de hand was. ‘Ehm, de schaar is bot dus we moeten even een andere halen.’ Au!’

Alles voor de baby

Sandra: ‘Ik had tijdens de eerste bevalling die in het ziekenhuis plaats vond een mega irritante verpleegkundige. Ik moest op mijn linkerzijde gaan liggen. Dat wilde ik al niet, maar ik heb dat toch maar gedaan voor de baby. Ik pufte weeën weg, zegt die vrouw: ‘Wat lig je nou te kreunen, je hebt niet eens een wee!’ Tja, volgens de monitor niet nee. Maar dat voelde wel anders.’

Dat ‘vette wijf’ heeft geen respect

Adrie: ‘Ik was acht maanden zwanger van onze eerste toen ik in de spits van mijn werk naar huis ging met de trein. Ik had een bos bloemen en wat cadeaus gekregen en stapte met twee tassen en die bos bloemen de trein in. Met enige moeite liep ik twee wagons, verder want alles zat vol. Ergens zat een oudere meneer die ik vaker tegen kwam en op het zelfde station er uit moest. Hij zat op zo’n klapstoeltje. Hij ziet mij, wenkt me door de mensenmassa en zegt me te gaan zitten. Dankbaar neem ik plaats.
Op het volgende station stappen er veel uit en drie stevig gebouwde jongens stappen in. We rijden weer als ik de drie heren naar mij zie kijken en hun hoofd zie schudden. Ze kijken boos en gaan steeds harder praten. Ik kijk weg en dat had ik blijkbaar niet moeten doen. De stevigste van de drie jongens roept boos: ‘Geen respect! Dat dikke mens blijft gewoon lekker zitten en die oude man moet staan, belachelijk! Dat vette wijf heeft echt geen manieren.’ Ik kijk hem aan, pak mijn tassen en bloemen, sta op en zeg: ‘Dit vette wijf is acht maanden zwanger, wat is jouw excuus? Ga maar lekker zitten, ik snap dat iemand met jou omvang niet zo lang kan staan.’
Op dat moment komen we aan op ‘mijn’ station, de oudere man pakt mijn elleboog en helpt me naar de deur waar ik onder luid applaus en hard gelach uitstap. De oudere man is inmiddels een goede kennis.’

Even stilzitten

Gaby: ‘Tijdens mijn bevalling wilde ik op een gegeven moment een ruggenprik. Ik had om de minuut weeën en zat op 4 centimeter ontsluiting. Tijdens het zetten van de prik kreeg ik een wee, dat was ook op de monitor te zien. Zegt die verpleegkundige ineens: ‘Het zou fijn zijn als u een beetje stil kon zitten, mevrouw!’

Alles bij elkaar

Dorien: ‘Ik kreeg een infuus met weeënopwekkers, maar dat aanprikken lukte maar niet. Ondertussen kreeg ik een ruggenprik en had ik al weeën. Toen ik moest huilen van alles bij elkaar zei de verloskundige: ‘Ja, uhh, waar heb je nou pijn dan?’

‘Je hebt toch twee gezonde kinderen?’

Marieke: ‘Mijn eerste echo bij de verloskundige was goed. Een piepklein baby’tje met een kloppend hartje. Maar toen ik de termijnecho kreeg, was het helaas niet goed. Het baby’tje was gestopt met groeien en het hartje klopte niet meer. Ik was erg verdrietig, maar de verloskundige had daar minder moeite mee. Ze zei: ‘Ach, wat geeft het. Je hebt toch twee gezonde kinderen?’

Bekkenverschuiving

Marcha: ‘Mijn bekken was tijdens de bevalling eruit geschoven. Ik gaf aan geen gevoel meer te hebben. Ze geloofden mij niet. Toen moest ik na de bevalling mijn bed uit komen, maar dit lukte dus niet. Ze werden boos en zeiden dat ik gewoon moest komen staan. Ik zakte door mijn benen. Ik ben nu nog boos op de gynaecoloog.’

Achternaam

Peggy: ‘Toen mijn oudste dochter geboren was, vroeg de verpleegkundige die erbij was wat de achternaam werd van m’n dochter . De vader van m’n dochter antwoordde dat het zijn achternaam werd, waarop ze zei: ‘Tsja, iedereen kan de vader zijn hè.’

Vorige week gemist? Je leest ‘m hier terug!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oh nee, deze lullige uitspraken kunnen écht niet
Sluiten