Eva Dusch
Eva Dusch Body 24 mei 2015

Oh oh! Dit zegt het internet over je seksleven…

Inmiddels hebben we allang en breed geaccepteerd dat het internet zo’n beetje alles van ons privé-leven weet. We doen het notabene zelf. Maar wat blijkt nu: zelfs ons seksleven is letterlijk te ontcijferen via het wereldwijde web. Help!

De Amerikaanse data-wetenschapper Seth duikt in miljoenen datagegevens om ons online gedrag te onderzoeken. Wat Googlen we veel? Welke zoektermen zijn populair? De online verschillen tussen man en vrouw? Aan de hand van terugkerende patronen is alles -ik herhaal: álles- te achterhalen. Oeps! En dat onthult meer over onszelf dan ons lief is. Leggen we deze gevonden feiten naast onze eigen bevindingen dan blijkt ook al snel dat er ronduit gelogen wordt over wat we écht googlen en dat de gevonden data niet overeenkomt met onze antwoorden.

Seksleugens

De populairste leugens: hoe actief is ons seksleven? Hoeveel seks hebben we per week? Hoeveel bedpartners hebben we gehad? Kortom: seksleugens. We weten allemaal dat mannen hun aantal sekspartners graag verdrievoudigen en vrouwen juist de boel halveren. En zo blijkt maar weer. In heteroseksuele relaties beweren Amerikaanse mannen 1.6 biljoen condooms te gebruiken en vrouwen zo’n 1.1 biljoen. Dus wie vertelt hier de waarheid? En welk lichaamsdeel en welke lichaamskwaaltjes worden het meest gegoogled bij mannen en vrouwen?

Heb jij ook wel eens gelogen over je seksleven of bij je partner een leugentje ontdekt? Reageer op Fammes Facebook >

‘Het zal met territoriumdrift te maken hebben. Daardoor doe en zeg ik alles om haar het bed in te krijgen.’ Onze columnist Matthijs weet ook alles van seks. Vooral tijdens de zwangerschap…

Reageer op artikel:
Oh oh! Dit zegt het internet over je seksleven…
Sluiten