Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 20 oktober 2015

Oh yes! Wij vrouwen krijgen steeds vaker een orgasme

In films lijkt het zo makkelijk. Maar wij vrouwen weten wel beter. Voor iedere drie orgasmes die een man heeft, hebben wij er maar één. Toch is er ook goed nieuws, want uit onderzoek blijkt dat we bezig zijn met een flinke inhaalslag.

Een goed orgasme vraagt om ontspanning, vertrouwen, volledige overgave, concentratie, wijn, een vibrator en veel gekke standjes. Gelukkig wordt het naarmate we ouder worden steeds beter. Toch kan het nog altijd een flinke struggle zijn om een hoogtepunt te bereiken. Een wonderpil kunnen we je niet geven, maar de volgende tips helpen je flink (terug) in het zadel. En onthoudt: het orgasme is geen one sizes fits all-situatie, dus ga vooral zelf op onderzoek uit.

[STAP stap=”1″]

Jouw orgasme, jouw verantwoordelijkheid

Een grote valkuil voor vrouwen is om te denken dat het komen tot een orgasme geheel in handen ligt van je partner. Fout! De beste manier is juist om er eerst achter te komen welke trucjes en maniertjes jou tot een hoogtepunt brengen. Word je eigen lichaamsexpert en laat hem vervolgens zien hoe het moet. Onderzoek waar je jezelf wilt aanraken, hoe jezelf aan te raken en wat je lekker vindt en wat niet. Zo heb jij de sleutel in handen en niet je partner.

[STAP stap=”2″]

Oefenen, oefenen, oefenen

Klinkt alsof we nu een kleuterjuf zijn, maar het klopt als een bus. Je leert niet koken door naar een taart te staren. Dus hoppa, die slaapkamer in en gaan. Meester worden over je eigen seksuele pleziertjes dat gebeurt niet in één nacht, dat vraagt om oefening. Véél oefening, zelfs wanneer je al tig orgasmes hebt gehad in je leven. Een beetje quality-time om je eigen landschap te verkennen doet wonderen.

[STAP stap=”3″]

Je mindset is alles

Boodschappenlijstjes. Wat moeten we eten vanavond. Dat rare gesprek met die collega. Aantekeningen van de vergadering. De fietsenmaker bellen. Leuk dat je het bijhoudt, maar niet wanneer je in een hevige stoeisessie tussen de lakens zit. Je mindset is het allerbelangrijkst wanneer je de ‘O-zone’ wilt bereiken. Alle afleidende gedachten zorgen er alleen maar voor dat je verder verwijderd raakt van een orgasme. De truc: zorg dat je al helemaal ontspannen bent, en dus los van alle to-do’s, voordat je de slaapkamer betreed. Neem een bad, doe de kaarsen aan, zet je favoriete muziek of ga even mediteren. Anything, zodat er straks nog maar één ding op je lijstje staan. Dat dus…

[STAP stap=”4″]

Weet wanneer je los moet laten

We willen allemaal het liefst met gierende banden over de finish line, maar soms leggen we zoveel druk op de ketel dat het een grote deceptie wordt. Probeer dus los te laten en neem het allemaal niet te serieus. Je bent hier niet om een examen te halen. Gooi dus die remmen los, want dit is essentieel om straks alsnog dat vuurwerk af te steken.

[STAP stap=”5″]

Er leiden meerdere wegen naar R-oooh-me

Het lijkt erop dat wij vrouwen altijd aan het kortste eind trekken, zeker vergeleken met onze mannen. Hier kunnen we boos om worden, maar de biologische verklaring maakt alles duidelijk. Het vrouwelijke lichaam is gemaakt voor plezier, niet om zo snel mogelijk een mind-blowing orgasme te krijgen. Daarom zijn wij ook gezegend met drie verschillende manieren om klaar te komen: de clitoris, de G-spot en een mix van beide. Maak er dus slim gebruik van. Of beter nog: laat hem precies zien welke knoppen in te drukken.

En vergeet vooral niet om er een feestje van te maken…

Deze 18 seksfeiten zijn nuttig en bovenal verrassend>

Harpers Bazaar

Reageer op artikel:
Oh yes! Wij vrouwen krijgen steeds vaker een orgasme
Sluiten