Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 14 apr 2016

Oh yes! Zo krijg je een jaar lang korting bij H&M

Nu is H&M natuurlijk al spotgoedkoop. En de sales is tegenwoordig zo’n beetje het hele jaar door. Maar nu is er nóg een manier om je lentegarderobe in te slaan voor een prikkie: je oude kleding inleveren.

Groen is het nieuwe zwart en dat maakt dat recycling en duurzaamheid hoger op de agenda staat dan ooit. Met H&M als grote voorloper in de mode-industrie. En wie de kledinggigant daarbij komt helpen wordt ruimschoots beloond met een jaar lang korting (EEN JAAR LANG!). Als dank voor je ingeleverde spullen krijg je namelijk tijdens de Wereld Recycle Week (18-24 april) 30% korting op al je nieuwe aankopen.

Vale shirts en sokken

Alles mag je inleveren, zelfs versleten handdoeken en dekbedden. Door oude, ongedragen of in jouw ogen saaie kleding of stoffen terug te brengen naar de winkel, wil de Zweedse modegigant verspilling in de mode industrie tegengaan. De wereldwijde kledinginzamelingsactie heeft één duidelijk doel: 1000 ton aan afgedankte kledingstukken in te zamelen in ruim 3600 winkels wereldwijd. De ingeleverde materialen kunnen worden gerecycled tot textielvezels voor nieuwe producten en toekomstige collecties. En hoe dat er dan uitziet? Je ziet al een klein beetje in deze muziekvideo, die H&M maakte in samenwerking met de Britse zangeres M.I.A.

Duurzaam

Naast deze actie heeft H&M ook een Conscious Exclusive Collectie en de Concious Beautylijn. Ben je wegens onvoorziene redenen of een vakantie niet in de gelegenheid in die exacte week langs de H&M te wippen? Geen zorgen, want er geldt alsnog 15% korting gedurende het hele jaar.

Recycling kan op allerlei fronten, zo ook in de keuken>

Reageer op artikel:
Oh yes! Zo krijg je een jaar lang korting bij H&M
Sluiten